Raad van State


woensdag 24 maart 2010
Zitting over de vaststelling door de gemeenteraad van Den Haag van het bestemmingsplan en exploitatieplan 'Binckhorst
(Nieuw-Binckhorst-Zuid)'. Het plan maakt de herontwikkeling van dit industrie- en bedrijventerrein mogelijk. Nieuw Binckhorst wordt een gemengd leef- en werkgebied dat op het bestaande centrum aansluit. Het nieuwe terrein ligt in de toekomst ter hoogte van een stadspark ter hoogte van de verlengde Neherkade. Het zuidelijke deel van het gebied krijgt een stedelijk karakter en vormt een overgang naar de omliggende woongebieden van Laak, Voorburg en Rijswijk. Enkele bedrijven en een man uit Den Haag zijn tegen de plannen voor de Nieuwe Binckhorst in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een bouwmarkt vreest dat hij een al eerder ingediend bouwplan niet meer mag uitvoeren als het nieuwe bestemmingsplan in werking treedt. Twee andere bedrijven aan de Binckhorstlaan zijn bang dat zij in hun uitbreidingsmogelijkheden worden beperkt. Ten slotte wil een man zijn panden aan de Weegastraat gebruiken voor de opvang van asielzoekers en voor studentenhuisvestiging. Volgens hem maakt het plan dat ten onrechte niet mogelijk. In afwachting van de behandeling van hun beroepen verzoeken zij de Raad van State de plannen voorlopig te schorsen. (zaaknummer 200909832/2)

10.15 uur

Openbaarmaking van de uitspraken in hoofdzaken (bodemprocedures) van de Afdeling bestuursrechtspraak. Ga naar deze pagina voor een selectie van de meest in het oog springende uitspraken. Of ga naar deze pagina voor een volledig overzicht van de uitspraken.
Zitting over de vaststelling door de gemeenteraad van Schagen van het bestemmingsplan 'Markt 18'. Het plan maakt het mogelijk het oude stadhuis van de gemeente uit te breiden en in gebruik te nemen als sociaal-cultureel centrum. Het centrum zal plaats bieden aan een bibliotheek, een mini-theater, een steunpunt voor ouderen en een ontmoetingsplek voor jongeren. Een omwonende is het niet eens met deze ontwikkelingen en is daarom tegen het plan in beroep gekomen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zijn woning en praktijk voor osteopathie en accupunctuur grenst aan het nieuwe centrum. De man vreest voor overlast en voor een vermindering van zijn woon- en leefklimaat. In afwachting van de behandeling van zijn beroep verzoekt hij de Raad van State het plan voorlopig te schorsen. (zaaknummer 201000618/2)