Ingezonden persbericht


Published: 08:23 CET 24-03-2010 /HUGIN /Source: Delta Lloyd Groep /AEX: DL /ISIN: NL0009294552 DELTA LLOYD VOLGT AANBEVELING BPR

PERSBERICHT

Amsterdam, 24 maart 2010

Delta Lloyd Groep zal tegemoetkoming voor hoge kosten snel verrekenen

Delta Lloyd volgt aanbeveling BPR

Delta Lloyd Groep zal de voorgestelde tegemoetkoming voor klanten met hoge kosten in de via hun werkgever afgesloten beschikbare premieregeling volgen. In aanvulling op de aanbeveling, die na intensief overleg met sociale partners in de Stichting van de Arbeid en de Ombudsman financiële dienstverlening tot stand is gekomen, zal Delta Lloyd Groep waar mogelijk deze tegemoetkoming zo snel mogelijk verrekenen en niet wachten tot de einddatum.

Paul Medendorp, lid Raad van Bestuur: "Delta Lloyd Groep verwelkomt deze aanbeveling en vertrouwt er op dat hiermee een einde kan komen aan de discussie over kostenlading in verzekeringen met een beleggingscomponent. Wij zien dit als een belangrijke stap in vervolg op de door Delta Lloyd Groep in 2008 als eerste verzekeraar gesloten overeenkomst over een tegemoetkoming in de kosten van beleggingsverzekeringen. Het is daarmee een volgende stap in het herstel van vertrouwen."

De regeling die gisteravond bekend werd gemaakt houdt in dat werknemers die via hun werkgever over een beschikbare premieregeling (verder: BPR) beschikken maximaal 9,5% van de premie en jaarlijks 1,5% van de waarde van beleggingen betalen aan kosten voor advisering, de verzekering en voor hun vermogensopbouw. Zijn de kosten van een BPR hoger dan deze toetsnorm dan zal de verzekerde volgens deze nieuwe afspraken op einddatum een tegemoetkoming ontvangen waarmee het verschil wordt verrekend.

Delta Lloyd Groep zal waar mogelijk een eventuele tegemoetkoming niet op einddatum, maar al zo spoedig mogelijk verrekenen. Dat betekent dat lopende contracten worden aangepast zodat maximaal 9,5% aan kosten op de premie zal worden ingerekend en de kosten voor beleggingen worden gemaximeerd op 1,5% van de opgebouwde waarde. Onze klanten worden uiterlijk in 2011 geïnformeerd over de gevolgen van deze tegemoetkoming op het contract en de waarde van de polis.

In totaal gaat het voor Delta Lloyd Groep om 4000 verzekerde regelingen. Delta Lloyd Groep verwacht hiervoor de komende jaren circa ¤ 40 miljoen aan tegemoetkoming te verrekenen. Heet MCEV effect (na belastingen) voor Delta Lloyd Groep bedraagt circa ¤ 30 miljoen.




Ingezonden persbericht