Ingezonden persbericht


Persbericht PRESS RELEASE

SNS REAAL past nieuwe kostennormering toe voor
beleggingspensioenen

Utrecht, 24 maart 2010

SNS REAAL volgt de aanbeveling van het Verbond van Verzekeraars met betrekking tot de toetsnorm voor maximale kosten in rekening te brengen bij een deel van de bestaande pensioencontracten met beleggingsmogelijkheid, de zogeheten beschikbare premieregelingen (BPR) met beleggingsmogelijkheid (beleggingspensioenen).

De regeling heeft naar verwachting betrekking op circa 16% van het aantal BPR-contracten van SNS REAAL, in lijn met haar marktaandeel. SNS REAAL zal in haar jaarrekening over 2010 een voorziening treffen van circa 25 miljoen voor belasting, voor de aanpassing van poliskosten tot 2010. Deze voorziening leidt tot een hogere pensioenuitkering van circa 90 miljoen op expiratiedatum.

De komende periode zullen de klanten van SNS REAAL die op basis van de door het Verbond van Verzekeraars aanbevolen toetsnorm in aanmerking komen voor deze regeling worden geïnformeerd. Polishouders met een lopend beleggingspensioen hoeven hiervoor zelf geen actie te ondernemen.

Over SNS REAAL
SNS REAAL is een innovatieve dienstverlener op het gebied van bankieren en verzekeren met een primaire focus op particulieren en het MKB in Nederland. Haar activiteiten bestrijken drie kernproductgroepen: hypotheken en vastgoedfinanciering, sparen en beleggen, en verzekeren. Vanuit een lange traditie voelt SNS REAAL zich verbonden met de Nederlandse samenleving. Met een balanstotaal van bijna Euro 129 miljard (ultimo 2009) is SNS REAAL een van de grote bankverzekeraars in Nederland. De onderneming heeft bijna 7.700 medewerkers (FTE) en heeft haar hoofdkantoor in Utrecht.