Ingezonden persbericht


Persbericht

Sakari Pitkänen en Per Ostlund aan de slag bij Roxen

Capelle a/d IJssel, 24 maart 2010 - Sakari Pitkänen, voorheen hoofdredacteur bij het gratis dagblad Metro, treedt toe als bestuurslid van het Zweedse software bedrijf Roxen. Roxen ontwikkelt geavanceerde redactionele publication tools. Per Östlund is benoemt tot nieuwe managing director. Hij brengt meer dan 20 jaar ervaring met zich mee in business development binnen de ICT en telecom sector.

Van 1995 tot 2009 was Sakari Pitkänen werkzaam bij Metro en bekleedde hij verschillende functies, waaronder wereldwijd hoofdredacteur voor Metro International, hoofdredacteur voor Metro Zweden en development manager bij Metro Interactive. Voor zijn aanstelling bij Metro, was Pitkänen tien jaar werkzaam bij Aftonbladet.

Metro is een van de grootste klanten van Roxen en Sakari Pitkänen heeft daardoor reeds veel ervaring met de redactionele publication tools van Roxen, voor zowel dagbladen als online publicaties. Metro International is het grootste internationale dagblad van de wereld met meer dan 17 miljoen dagelijkse lezers en 56 publicaties in 18 landen. Metro maakt in het overgrote deel van deze landen gebruik van Roxen's publication tools voor de productie van dagbladen en nieuwswebsites

"Ik heb de oplossingen van Roxen op zowel redactionele als ICT afdelingen ingezet bij dagbladen die beschikken over beperkte middelen. In vergelijking tot andere systemen zijn de producten van Roxen eenvoudig in gebruik en beheer. Ze zijn daarnaast webgebaseerd en daardoor ideaal voor bedrijven met verschillende dagbladen en websites, maar ook voor journalisten die vaak buiten de deur zijn. De tools zijn gebruiksvriendelijk en hebben zich reeds bewezen bij Metro International, Shaw Newspapers en andere veeleisende klanten," zegt Sakari Pitkänen.

Per Östlund, de nieuwe managing director bij Roxen, heeft een achtergrond in verschillende marketing, sales en business development functies binnen zowel de ICT als telecom sector. Na een carrière bij Tech Data, heeft Per Östlund bij Roxen enkele bestuurlijke taken binnen verschillende gebieden, waaronder systeemontwikkeling, opslag services en telecom.

"De uitgebreide ervaring van Sakari Pitkänen op het gebied van mediaproducties in Zweden en het buitenland zullen van pas komen nu wij een internationale lancering plannen. Onze kracht ligt in geïntegreerde producties van dagbladen en websites en Sakari's kennis en ervaring van redactionele processen zijn van grote waarde voor Roxen. Om onze positie als technologisch leider te handhaven en onze klanten te kunnen bereiken zijn wij erg blij met de mix van technologie en marktinzicht die Per Östlund meeneemt," zegt Rune Kahlbom, voorzitter van het bestuur.

###


Noot voor redacties

Voor meer informatie (