Persbericht

LifeSize en Avaya koppelen HD-videoconferentie en unified communications Samenwerking stelt medewerkers beter in staat samen te werken vanaf verschillende locaties

Dordrecht, 24 maart 2010 - LifeSize is een samenwerkingsverband aangegaan met Avaya. De HD-videoconferentiesystemen van LifeSize worden gekoppeld aan het Avaya Aura(TM) unified communications-platform. De combinatie van LifeSize's HD-videosystemen en de gecentraliseerde beheer- en controlecapaciteiten van Avaya Aura maakt een brede inzet van HD-videoconferentie mogelijk.

Het SIP-gebaseerde Avaya Aura stelt bedrijven in staat om videoconferentiemogelijkheden naar verschillende locaties te distribueren binnen bedrijfsomgevingen met oplossingen van verschillende leveranciers. Medewerkers kunnen eenvoudig via video samenwerken, ongeacht het communicatiesysteem dat op de desbetreffende locatie gebruikt wordt. Het systeem werkt al bij een lage bandbreedte, biedt een gestroomlijnd beheer en zorgt voor lagere kosten omdat het videosignaal over het interne netwerk loopt.

"Aangezien medewerkers tegenwoordig veel flexibeler kunnen werken wat locatie betreft, biedt videoconferentie een uitstekende oplossing om verschillende teams dichter bij elkaar te brengen", zegt Alan Baratz, senior vice president en president Global Communications Solutions bij Avaya. "Avaya's samenwerking met LifeSize maakt het eenvoudiger en kostenefficiƫnter voor bedrijven om medewerkers van alle afdelingen binnen hun organisaties te voorzien van video-oplossingen."

"De combinatie van Avaya's leiderschap in enterprise-oplossingen en LifeSize's HD-videoconferentieoplossingen is ideaal voor organisaties die videoconferentie eenvoudig en breed willen inzetten om hun business te verbeteren", zegt Craig Malloy, chief executive officer van LifeSize Communications. "Interoperabiliteit met Avaya is voor ons weer een stap voorwaarts richting ons doel: het aanbieden van videocommunicatie voor iedereen op elke plaats."

(243 woorden)

Noot voor redacties