Persbericht

NAVTEQ Transport(TM) wijst steeds meer zware voertuigen de juiste weg door Europa

Stijgend aantal applicaties kiezen de gespecialiseerde navigatiedata voor trucks

Veldhoven - 24 maart 2010 - NAVTEQ, de toonaangevende aanbieder van digitale kaarten, verkeers- en locatiegegevens voor ingebouwde, draagbare, draadloze en zakelijke oplossingen, heeft bevestigd dat de gespecialiseerde data in NAVTEQ Transport in steeds meer toepassingen en apparatuur worden geïntegreerd.

NAVTEQ Transport is nu beschikbaar in 25 landen* en voorziet de sectoren transport en logistiek van nauwkeurige truckafhankelijke kenmerken en inhoud voor een scala aan toepassingen, waaronder routeplanning, optimalisering van het wagenpark en navigatie. Het product bevat niet alleen wettelijke gegevens en informatie over hoogte, breedte en gevaarlijke stoffen, maar ook over tijd- of datumbeperkingen, komende scherpe bochten of steile hellingen en gespecialiseerde Points of Interest.

Met NAVTEQ Transport kunnen wagenparkbeheerders en chauffeurs efficiëntere routes bepalen en zo de operationele kosten verlagen. De data zijn met andere NAVTEQ-content (waarschuwingen aan de chauffeur; NAVTEQ Traffic(TM); informatie over bochten, hellingen en doorrijhoogte; bredere rijstroken, brandstoftypen enz.) te combineren tot een compleet pakket voor trucks.

Beschikbare toepassingen

Een aantal van de bekendste fabrikanten van PND, draadloze en bedrijfssystemen hebben NAVTEQ Transport in hun apparatuur of toepassingen geïntegreerd. Tot de beschikbare opties behoren:

ALK Technologies CoPilot Live Professional en CoPilot Live Truck NAVTEQ Transport is verkrijgbaar met CoPilot Live Professional navigatiesoftware van ALK Technologies, waarmee bedrijven hun turn-by-turn satellietnavigatie volledig kunnen integreren in de mobiele toepassingen van het personeel.

Toonaangevende spelers in de detailhandel, nutsbedrijven en de dienstensector vertrouwen op CoPilot Live Professional om hun mobiele werknemers efficiënt op de juiste weg te houden. De mobiele navigatiesoftware CoPilot Live Truck van ALK bevat ook NAVTEQ Transport, met satellietnavigatie voor bedrijfsvoertuigen op een serie smartphones en laptops.

Gamba van Kemper Technology
Gamba is speciale software die compatibel is met de meeste apparatuur op de markt en ondersteunt navigatie door heel Europa met speciaal op vrachtwagens (of andere grote voertuigen) afgestemde routeprofielen. De software toont bijvoorbeeld truckstops, geeft op trucks afgestemde instructies en waarschuwingen en heeft een functie die bij de routebepaling tolwegen kan vermijden.

Garmin nüvi 465T
Dit is de eerste Garmin nüvi die speciaal is ontwikkeld voor transportprofessionals in heel Europa. Het systeem bevat voorgeprogrammeerde kaarten van 41 Europese landen en een databank met truckkenmerken voor 22 landen in Europa, gespecialiseerde opties voor de routebepaling en truckvriendelijke POI's, met informatie over parkeer- en wasplaatsen en vrachtwagenbrandstoffen bij tankstations. De nüvi heeft een interface voor wagenparkbeheer en biedt de mogelijkheid verschillende voertuigprofielen aan een bepaald voertuig aan te passen, op te slaan en weer te laden.

NAVIGON Truck Navigation
Deze toepassing kan in de NAVIGON 8410 en 6310 worden gedownload. De software berekent de beste route voor zware voertuigen, bestelwagens en campers afhankelijk van de hoogte, breedte, lengte en asdruk. Bij het bepalen van de juiste route wordt ook rekening gehouden met wetgeving, datum- en tijdgebonden geslotenverklaringen en drie klassen gevaarlijke stoffen.

Het pakket verzorgt ook de navigatie naar meer dan 16.000 extra POI's, waaronder tankstations, 24 uur geopende winkels en wasplaatsen voor zware voertuigen. Bovendien kunnen op simpele wijze 20 verschillende profielen worden geïnstalleerd, gekopieerd en opgeslagen. Voor 20 Europese landen verkrijgbaar op http://www.navigon.com.

PTV map&guide professional
PTV is al jaren een vertrouwde naam op het gebied van optimale routeplanning voor vrachtwagens en heeft de data van NAVTEQ Transport nu geïntegreerd in de professionele routeplanner map&guide. Tot de functies behoren een programmeerinterface, op trucks afgestemde beperkende maatregelen, speciale vrachtwagenroutes, begeleide navigatie en instelbare truckkenmerken. Verkrijgbaar voor 43 Europese landen en in 19 talen.

Telogis Route
Telogis Route is een krachtige en schaalbare tool voor de strategische en tactische planning van hulpbronnen. Accurate planning van speciale truckroutes is essentieel voor Telogis-gebruikers die veilige navigatie willen over routes die de hoogste kostenbesparingen opleveren. De snelste weg bepalen afhankelijk van het gewicht en de afmetingen van het voertuig en van verboden voor gevaarlijke stoffen is niet alleen cruciaal bij de wekelijkse routeplanning, maar ook bij een noodgeval.

De toekomst ...
"We zijn altijd bezig met de toekomst en werken nu aan de integratie van de dynamische informatie die de transportsector nodig heeft om routes nog efficiënter te kunnen bepalen. Zo hebben Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) gegevens over bochten en hellingen die steeds preciezer worden en nieuwe speciaal op vrachtwagens afgestemde POI-categorieën gaan de chauffeur zowel in als buiten zijn wagen helpen", zegt Bruno Bourguet, NAVTEQ senior vice president sales EMEA.

De introductie gaat door in een evenwichtig verdeeld aantal landen met relevante lokale dekking. Het doel is zowel het ondersteunen van concurrerende activiteiten op de lange termijn als het bieden van voordelen op kortere termijn in regio's met de hoogste bevolkingsdichtheid.


* Benelux, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Groot-Brittannië, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Zweden, Zwitserland