Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
De Bilt, 24 maart 2010

Chantal Janzen vierde ambassadeur van Ronald McDonald Kinderfonds

Musicalster en televisiepresentatrice Chantal Janzen is de nieuwe ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. De geboren Limburgse was al ambassadeur van Ronald McDonald Huis Maastricht. Chantal is de vierde ambassadeur van het Kinderfonds, naast Robert ten Brink, Jochem van Gelder en Yvon Jaspers.

Chantal werd gevraagd voor het ambassadeurschap tijdens het jaarlijkse Ronald McDonald Kinderfonds Gala, afgelopen zaterdag in het Okura Hotel in Amsterdam. Het gala bracht 1,1 miljoen euro op voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

Op het verzoek van Kinderfondsdirecteur Marc van den Tweel om landelijk ambassadeur te worden reageerde Chantal verrast en verheugd. "Ja, heel graag", antwoordde ze overtuigd.

"Natuurlijk wil je als ouder héél dicht bij je zieke kind in de buurt zijn. Dat spreekt toch vanzelf?", zei Chantal al eens over het belang van Ronald McDonald Huizen.

Chantal presenteerde samen met Robert ten Brink de succesvolle benefietavond, waarop ze ook een ontroerende versie van het nummer 'Jij woont in mijn hart' uit de musical Tarzan ten gehore bracht.

Naast ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds blijft Chantal Janzen ambassadeur van Ronald McDonald Huis Maastricht.

Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn. In Ronald McDonald Huiskamers kunnen gezinnen even ontspannen tijdens de behandeling van het kind. Dankzij Ronald McDonald Sport en Ronald McDonald Vakantie kunnen zieke of gehandicapte kinderen samen sporten of er met het hele gezin even helemaal uit zijn.

De Ronald McDonald Huizen, Huiskamers, Vakantie- en Sportlocaties kunnen alleen bestaan dankzij de steun van donateurs, sponsors en vrijwilligers.



Ingezonden persbericht