Ingezonden persbericht


Belgische ICT-sector toont hart voor Afrika

Mechelen, 24 maart 2010

De Belgische ICT-sector toonde zich eergisteren van zijn gulle kant. Op de jaarlijkse receptie van ADM, een netwerkvereniging die informatica en business dichter bij elkaar brengt, werd alvast een eerste bedrag van ruim 1.100 euro ingezameld voor het project "Bonjour Afrique". Voor dat bedrag kunnen 110 kinderen in Dakar een jaar onderwijs volgen.

De receptie van ADM vond plaats in de gebouwen van Telenet, de motor achter het project Bonjour Afrique. In Dakar staat op zowat elke hoek van de straat een kickertafel. Jongeren spreken er graag af, helaas ook tijdens de lesuren. Daarom installeerde Bonjour Afrique op verschillende locaties rond het Bonjour Afrique schooltje een kickertafel in een beschermde omgeving. Kinderen kunnen er spelen als ze naar school komen, hun huiswerk gemaakt hebben of goede punten behaalden. Door kinderen de kans op onderwijs te bieden, wil Telenet de digitale kloof met de arme landen dichten.

Tafelvoetbal voor het goede doel
Telenet gebruikt het idee van de kickertafels ook als fondsenwerving in België, en precies dat gebeurde eergisteren ook. Zo konden aanwezigen het tegen betaling opnemen tegen twee profvoetballers van KV Mechelen, Antonio Ghomsi en Joachim Mununga. Duco Sickinghe, CEO van Telenet, en ADM-voorzitter Jan De Schepper, mochten de aftrap nemen. Nadien schoven nog andere aanwezigen aan, wat alles samen meer dan 1.100 euro opbracht ten voordele van Bonjour Afrique. Een groot deel van het bedrag kwam van ADM zelf, dat hoopt dat leden nog zullen storten via het rekeningnummer 734-0224181-23.

"De opdracht van Bonjour Afrique en de Telenet Foundation is om kinderen en kansarmen op de digitale snelweg te krijgen. Zo krijgen ze meer kansen in de maatschappij en kunnen ze zich door kennis meer weerbaar maken. Dat is eigenlijk net wat wij met ADM willen bereiken, maar dan op een ander niveau. We geven informatici en businessmensen de kans om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen en zo te groeien", zegt Jan De Schepper, voorzitter van ADM.

Meer informatie
Meer informatie over het project staat op www.bonjourafrique.be. Een hoge resolutie foto van Duco Sickinghe en Jan De Schepper aan de kickertafel vindt u als bijlage.

Over ADM - "Where business and ICT meet "
ADM is een multidisciplinair forum waar ICT-dienstverleners en -gebruikers elkaar ontmoeten, netwerken uitbouwen, kennis delen, gemeenschappelijke standpunten ontwikkelen en gezamenlijke initiatieven ontplooien. ADM werd medio 1998 opgericht als coöperatieve vennootschap door een aantal toonaangevende lokale en internationale ICT-bedrijven. Vandaag verenigt ADM meer dan 150 organisaties, afkomstig uit diverse sectoren van de handel en industrie, waaronder 24 partners die ook in de Raad van Bestuur zetelen. Meer info op http://www.adm.be