Cope en dimensional insight gefuseerd


LEIDEN, 20100324 -- Het Nederlandse softwarebedrijf COPE B.V. en zijn Amerikaanse business partner Dimensional Insight, Inc. zijn per heden gefuseerd. De fusie moet leiden tot verdere groei en ontwikkelmogelijkheden en tot een sterkere positionering in de Business Intelligence markt. COPE behoudt in Nederland zijn naam en blijft onder leiding van Thomas van Praag zelfstandig opereren vanuit Leiden.

Het in Boston (Massachusetts, VS) gevestigde softwarebedrijf Dimensional Insight ontwikkelt het Business Intelligence platform de Diver Solution. Hun BI toepassingen zijn vermaard vanwege de flexibele rapportages en analyses en worden wereldwijd inmiddels door meer dan 2600 klanten gebruikt. Softwarehuis COPE uit Leiden bedient met innovatieve applicaties als Quaestio en Feedback Tool ongeveer 150 middelgrote tot grote organisaties in met name Nederland. De kracht van COPE ligt in de kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en oplossingen voor vraagstukken op het gebied van inzicht in data. COPE heeft bij een aantal Nederlandse klanten tevens het BI platform de Diver Solution geïntroduceerd.

COPE is zeer positief over de fusie. Algemeen directeur van COPE Thomas van Praag: "De fusie maakt ons sterker. COPE en Dimensional Insight werken al vijftien jaar samen. Onze intensievere samenwerking zal leiden tot het uitwisselen van expertise, waar beide partijen de vruchten van zullen plukken. De fusie geeft COPE voortaan directe toegang tot de software van Dimensional Insight en stelt ons in staat om producten meer te laten aansluiten op de Diver software." Volgens Van Praag wordt dankzij de gezamenlijke expertise en intensievere samenwerking het ontwikkelproces van software transparanter. Hierdoor kan op efficiëntere wijze innovatieve software worden ontworpen en in de toekomst meer nog aan nieuwe oplossingen voor vragen en behoeften van klanten worden gewerkt. Van Praag: "Dat geldt niet alleen voor de producten die we voor de Nederlandse klanten ontwikkelen, maar ook voor onze rol in de productontwikkeling van Dimensional Insight. De fusie zal dus zeker leiden tot verdere groei." Van Praag ziet daarbij mogelijkheden om COPE via de contacten en distributiekanalen van Dimensional Insight internationaal op ¬¬de kaart te zetten. Fred Powers, CEO van Dimensional Insight, omarmt de Nederlandse vestiging als een onafhankelijk opererende, strategisch belangrijke poot voor de ontwikkeling van applicaties.

In de nieuwe organisatie blijven de verhoudingen na de fusie hetzelfde. De Nederlandse vestiging behoudt de naam COPE en blijft onder leiding staan van Thomas van Praag, die toetreedt tot het management team van Dimensional Insight. COPE blijft gevestigd in Leiden en zal zelfstandig opereren; in dat opzicht zal COPE weinig bemoeienis van Dimensional Insight ondervinden. Van Praag: "Onze klanten en relaties zullen van deze organisatorische verandering niets merken. Zowel Dimensional Insight als COPE hebben klanttevredenheid altijd hoog in het vaandel gehad. Ook nu we samen gaan kunnen zij op onze expertise, service en support blijven rekenen, voor zowel alle bestaande als nieuw te ontwikkelen producten."

COPE





Ingezonden persbericht