Solex Trektocht Auvergne Frankrijk


Nostalgische rondreis langs kastelen, Romaanse kerken en eeuwenoude dorpjes

YGRANDE, FRANCE, 20100324 -- In de regio Auvergne in midden Frankrijk kan dit jaar een individuele solex-trektocht worden gemaakt langs chambres d'hôtes (bed & breakfast). De deelnemers krijgen route-kaarten, een solex, brandstof, een lunchpakket en een helm mee. Het arrangement is inclusief bagagevervoer, logies met ontbijt en diner, iedere nacht uiteraard in een andere stijlvolle accommodatie want het is immers een trektocht.

De solex is weer helemaal terug maar roept nog steeds warme herinneringen op aan de tijd van verlaten kronkelwegen, oude boerderijen en rustige dorpspleinen. Laat dat nu net te vinden zijn in het rustige en verlaten midden van Frankrijk waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan met Romaanse kerken uit de 12e eeuw en kastelen uit de 14e eeuw.

De afstanden liggen tussen de 60 en 75 km per dag waardoor er ruim de tijd is om onderweg te stoppen, de helm af te zetten en van de omgeving te genieten. De routes lopen langs kastelen, Romaanse kerken, historische stadjes, schattige dorpjes, enkele zwemplassen met een strand(je), rivieren zoals de Allier, Aumance en de Cher en af en toe door het bos waaronder Europa's grootste eikenbos Fôret de Troncais over voornamelijk smalle, verlaten maar wel verharde plattelands-weggetjes.

De deelnemers krijgen de beschikking over een solex, een helm (in Frankrijk verplicht voor een solex) en voldoende brandstof voor de vier af te leggen routes. Het betreft een individuele trektocht die gemaakt kan worden tussen 15 mei en 9 oktober 2010. De minimum leeftijd is 21 jaar oud.

Reserveringen en informatie via www.auvergne-frankrijk-reizen.eu





Ingezonden persbericht