Cameron Health, Inc. benoemt Kevin Hykes tot President en Chief Executive Officer

SAN CLEMENTE, Californië (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20100324 --

Cameron Health, Inc. heeft vandaag bekendgemaakt dat het Kevin Hykes heeft aangesteld als de nieuwe President en Chief Executive Officer van het bedrijf, met ingang van 23 maart 2010. Daarnaast is de heer Hykes ook aangesteld als lid van de Raad van Bestuur van het bedrijf.

Cameron Health heeft ‘s werelds eerste volledig subcutaan implanteerbare defibrillator (het S-ICD®-systeem) ontwikkeld voor de behandeling van patiënten met een risico op plotselinge hartstilstand (‘Sudden Cardiac Arrest’ of SCA).

“We zijn blij dat Kevin het team van Cameron Health komt versterken op dit belangrijke moment in de ontwikkeling van ons bedrijf”, aldus Dr. William Link, voorzitter van de Raad van Bestuur van Cameron Health en Directeur van Versant Ventures. “Cameron Health maakt een zeer belangrijke fase door, van een organisatie in ontwikkeling naar een bedrijf dat is gericht op de commercialisering van het S-ICD-systeem. De leiderschapskwaliteiten van Kevin, in combinatie met zijn kennis van de ICD-markt (implanteerbare cardioverter-defibrillatoren), zijn van essentieel belang bij het versnellen van de groei van Cameron Health. We zijn Jay Warren ontzettend dankbaar voor de uitstekende manier waarop hij sinds 2002 leiding heeft gegeven aan het team van Cameron Health. Onder zijn begeleiding heeft Cameron Health een aantal belangrijke technische mijlpalen bereikt en de enige subcutaan implanteerbare defibrillator ter wereld geïntroduceerd.”

Hiervoor was de heer Hykes werkzaam als Chief Commercial Officer bij Visiogen, Inc., een oogheelkundig bedrijf dat wordt gefinancierd met risicodragend kapitaal. Visiogen is in oktober 2009 overgenomen door Abbott Laboratories. Bij Visiogen was Hykes verantwoordelijk voor het creëren van de wereldwijde commercialiseringsstrategie voor Visiogen en voor het vestigen van activiteiten van het bedrijf in Europa. Vóór Hykes bij Visiogen kwam, heeft hij 16 jaar bij Medtronic gewerkt, waar hij een aantal verschillende functies in het senior management heeft vervuld in de VS en Europa, waaronder Category Vice President van de activiteiten van het bedrijf op het gebied van defibrillatie, vicepresident van Healthcare Systems en lid van de Operating Committee van Medtronic. Vóór zijn werkzaamheden bij Medtronic heeft Hykes drie jaar als adviseur gewerkt bij Andersen Consulting in hun kantoor in Chicago (VS). De heer Hykes is tevens lid van de Raad van Bestuur van Hansen Medical, Inc.

“Ik ben ontzettend blij dat ik deel mag uitmaken van het toegewijde en getalenteerde team van Cameron Health om dit baanbrekende product bij patiënten en artsen over de hele wereld te brengen. Het S-ICD-systeem is een nieuwe technologie die de behandeling van plotselinge hartstilstand zal hervormen”, aldus Hykes.

Over het S-ICD®-systeem

Tot de onderdelen van het Cameron Health S-ICD-systeem behoren de SQ-RX™ pulsgenerator, de Q-TRAK™ subcutane elektrode, het Q-GUIDE™ elektrodeplaatsingsinstrument en de Q-TECH™ programmeerder. Het S-ICD-systeem wordt subcutaan geïmplanteerd (d.w.z., net onder de huid), waarbij de elektrode parallel aan en enigszins links van het borstbeen loopt. Hoewel de meeste functies automatisch zijn, kunnen aanpassingen gemakkelijk worden gedaan en gegevens eenvoudig worden opgevraagd door middel van een uiterst geavanceerd geïntegreerd programmeringssysteem, dat speciaal voor het S-ICD-systeem is ontwikkeld. De Q-TECH programmeerder is een van de kleinste eenheden in de industrie en weegt minder dan drie pond. Deze lichtgewicht, draagbare eenheid kan draadloos communiceren met de SQ-RX pulsgenerator.

Over plotselinge hartstilstand (Sudden Cardiac Arrest, SCA)

Plotselinge hartstilstand is een plotseling, abrupt verlies van hartfunctie. De meeste episodes van SCA worden veroorzaakt door de snelle en/of chaotische activiteit van het hart die Ventriculaire Tachycardie of Ventriculaire Fibrillatie wordt genoemd. Recente schattingen wijzen uit dat ongeveer 850.000 mensen in de VS risico lopen op SCA en zijn geïndiceerd voor een ICD-apparaat, maar onbeschermd blijven. In feite is het zo dat minder dan 35 procent van de patiënten die geïndiceerd zijn voor een ICD, er ook daadwerkelijk één krijgen. SCA is niet hetzelfde als een hartaanval. Een hartaanval is een storing die wordt veroorzaakt doordat een bloedvat dat bloed aan het hart moet leveren, geblokkeerd is. Dit kan een deel van het hart permanent beschadigen. In tegenstelling tot bij SCA, overleven de meeste mensen een eerste hartaanval. SCA is een “elektrische” storing in het hart die ertoe leidt dat de bloedtoevoer naar de hersenen en de rest van het lichaam wordt geblokkeerd. SCA is dodelijk indien onbehandeld. Het is bewezen dat ICD’s in 98% van de gevallen effectief zijn in het behandelen van gevaarlijke hartritmes die kunnen leiden tot SCA.

Over Cameron Health, Inc.

Cameron Health, Inc. (www.cameronhealth.com), dat is gevestigd in San Clemente, Californië (VS), is een pionier op het gebied van het ontwikkelen, produceren en distribueren van de volgende generatie implanteerbare defibrillatoren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Cameron Health, Inc.
Sean McGeehan

949-940-4007