Persberichten

Bouwbeurs Noord-Nederland vakmanifestatie voor bouwend Nederland

Persbericht
Utrecht, 1 maart 2010

Aanbod staat garant voor mix inhoud en praktijk op hoogste niveau

'Hou de bouw fit!' is het actuele thema van de vakbeurs Bouwbeurs Noord-Nederland. Deze vakmanifestatie voor iedereen die werkzaam is in de bouwbranche vindt plaats van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 maart in de TT Hall in Assen. De deelnemers presenteren de nieuwste en meest innovatieve bouwmaterialen. De exposanten spelen in op de actuele thema's in de bouwbranche, zoals kosten- en energiebesparing en de huidige economische crisis.
Het aanbod staat garant voor een mix van inhoud en praktijk op het hoogste niveau. De bezoekers hebben de gelegenheid om in één dag zowel collega's, leveranciers, opdrachtgevers als uitvoerende partijen te ontmoeten. Dit maakt Bouwbeurs Noord-Nederland het uitgelezen evenement om te netwerken, kennis te delen en persoonlijk advies te ontvangen.

Kosten- en energiebesparing
Een van de meest actuele thema's in de bouwbranche is kosten- en energiebesparing. Om dit te bereiken is isolatie een beproefd middel. Het bedrijf Aluthermo Nederland presenteert tijdens de beurs VAPPreflex, het nieuwste product om besparingen te realiseren. Directeur Leo Moerings: "VAPreflex is een dampscherm als aanvulling op de traditionele isolatie. Dankzij de extreme dunheid van 7mm wordt de totale dikte van de isolatie en dus ook van de structuur verminderd. Op deze wijze kan een niet onbelangrijke ruimte worden gerecupereerd",.

Luchtbellen
VAPreflex bestaat uit twee lagen luchtbellen tussen twee pure aluminium films met een dikte van 12 um. De heel lage emissiefactor van de aluminium oppervlakken en het lage geleidingsvermogen van VAPreflex verbeteren de isolatieprestaties van woningen aanzienlijk. VAPreflex bevindt zich tussen twee niet-geventileerde luchtspouwen van 2 cm en verhoogt de thermische weerstand (R) waardoor een R-waarde van 1,50 m2.K/W wordt behaald. Het product, dat zonder onderbrekingen en luchtdicht wordt geplaatst, verminderd de convectieverliezen en 's winters de stralingswarmteverliezen met 5 procent.
"Het haakt echt volledig in op de groeiende vraag naar kosten- en energiebesparing", zegt Moerings. "We moeten immers allemaal zien dat we onze kosten drukken. Goede isolatie is de meest makkelijke en effectieve manier om dit te realiseren."

Economische crisis
De huidige economische crisis raakt de bouwbranche fors. Tijdens Bouwbeurs Noord-Nederland presenteren exposanten hun ideeën, visie en mogelijke oplossingen om deze tijd zo goed mogelijk door te komen. En dat is nodig, blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Volgens het CBS heeft de bouwsector in 2009 fors moeten inleveren ten opzichte van 2008. Het omzetverschil bedraagt liefst 3 miljard euro. Procentueel gaat het om een krimp van 4,5 procent. De burgerlijke en utiliteitsbouw is het hardst geraakt met een omzetdaling van maar liefst 8 procent. Gespecialiseerde aannemers en installateurs zagen hun omzet met 4 procent dalen.
De aangekondigde crisis- en herstelwet zou het tij dit jaar moeten keren voor de sector, maar vanwege de val van het kabinet lijkt dit voorlopig van de baan en krijgt de bouwbranche niet de impuls die zo hard nodig is. Het doel van de crisiswet was om procedures voor grote bouw- en infrastructurele projecten te versnellen. De beurs zal uiteraard niet direct de crisis bezweren, maar Bouwbeurs Noord-Nederland biedt wel een uitstekend platform om als branche de krachten te bundelen.

Bouwbeurs Noord-Nederland
Een bezoek aan Bouwbeurs Noord-Nederland, is na registratie, gratis. Bezoekers kunnen zich inschrijven op www.bouwbeursnoord.nl. De beurs vindt plaats van woensdag 24 tot en met vrijdag 26 maart 2010 in de TT Hall in Assen. De openingstijden zijn van 12.00 uur tot 21.00 uur. Van dinsdag 16 tot en met donderdag 18 maart 2010 vindt in de Brabanthallen in 's Hertogenbosch ook de regionale Bouwbeurs Zuid-Nederland plaats. Voor meer informatie en aanmelding zie www.bouwbeurszuid.nl.
-.-.-.-.-.-
Noot voor de redactie (