Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 9 maart 2010

De Waterratten gaan op zoek naar weidevogels
Ga mee op avontuur in het Ilperveld (7-12 jaar)

De lente staat voor de deur. Voor jeugdclub De Waterratten een prachtige gelegenheid om er op uit te trekken om weidevogels te zien. Dat gebeurt op woensdag 24 maart van 13.30 tot 15.30 uur. De boswachter van Landschap Noord-Holland heeft een plekje gemaakt waar de vogels dol op zijn en we gaan kijken of ze het hebben gevonden.

We stappen met z'n allen in de boot. De boswachter brengt ons naar een bijzonder eilandje in het Ilperveld. Hij heeft dit onder water gezet voor grutto's en andere steltlopers. Met hun lange poten waden ze er graag rond op zoek naar voedsel. De boswachter heeft er een rietscherm neergezet. Wij kunnen er achter schuilen en de vogels hebben ons dan niet in de gaten. Zo kun je ze prachtig bekijken. Op dit plekje nemen we ook afscheid van onze wintergasten. Dat zijn vogels als smient en wulp. Die vertrekken binnenkort en we zullen ze pas weer zien als de zomer voorbij is. Dat duurt gelukkig nog een hele tijd. Neem je verrekijker mee!

Jeugdclub de Waterratten is voor iedereen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar die natuur leuk vindt en van aanpakken houdt. Je bent van harte welkom in het Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Je mag gratis een keer meedoen. Een seizoenskaart waarmee je twaalf keer kunt deelnemen kost ¤ 65,00. Beschermers betalen ¤ 50,00

Aanmelden is verplicht en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland op tel. 088-006 44 55. Trek warme (regen)kleding aan en waterdichte schoenen of laarzen.



Landschap Noord-Holland