Ingezonden persbericht


Lezing over Sir Isaac Newton

Wie bedacht de kleuren van de regenboog en verklaarde waarom de maan om de aarde draait? Op woensdagavond 24 maart geeft conservator Bart Grob van Museum Boerhaave in Leiden een introductie over Sir Isaac Newton. Tijdens deze speciale avondopenstelling kunt u ook de tentoonstelling NewtonMania bezoeken.

Newton is een van de grootste geleerden aller tijden. Maar het was te danken aan drie Leidse professoren dat zijn ideeën breed werden uitgedragen. Nergens scheen Newtons licht zo fel als in het 18e eeuwse Nederland. Wetenschap werd een ware hype. Burgers namen massaal de microscoop ter hand, richtten hun kijkers op het planetenstelsel en woonden ademloos wetenschappelijke demonstraties bij. Deze bijzondere band tussen Newton en Nederland staat centraal in de tentoonstelling NewtonMania. Topstuk van de tentoonstelling is Newtons beroemde Principia Mathematica uit 1687, het belangwekkendste wetenschappelijke boek ooit.

Datum: woensdag 24 maart 2010
Tijd: 19.30-21.00 uur, inloop met gratis kopje koffie vanaf 19.00 uur Kosten: de lezing is gratis, u hoeft alleen een entreekaartje voor het museum te kopen

Waar: Museum Boerhaave, Lange Sint Agnietenstraat 10, Leiden

Reserveren: www.museumboerhaave.nl/formulier of bel telefoon 071-5662640