Gemeente Bronckhorst

Informatieavond over reconstructie Harmen Addinkstraat in Steenderen

De gemeente houdt op 24 maart 2010 een informatieavond voor inwoners van Steenderen en andere belangstellenden over de reconstructie van de Harmen Addinkstraat Steenderen. De bijeenkomst vindt plaats bij Het Anker, J.F. Oltmansstraat 7 in Steenderen en start om 19.30 uur.

Herinrichting Harmen Addinkstraat
De gemeente inspecteert met regelmaat alle wegen. Uit inspectie bleek dat de Harmen Addinkstraat herstraat moet worden. Het herstraten is voor de gemeente aanleiding om de gehele inrichting van deze straat op de schop te nemen, omdat de inrichting niet meer past bij de eisen van deze tijd. Zo zijn bijvoorbeeld de trottoirs deels te smal. Daarnaast is het groen in de straat aan vervanging toe.

Afkoppelen afvoer regenwater
Door de steeds heftiger wordende regenbuien staat er vaker water op straat. De herinrichting is een uitgelezen kans om wat te doen aan deze 'water-op-straat'-situatie in de kern Steenderen. De gemeente heeft daarom besloten de afvoer van regenwater af te koppelen van het riool om zo deze overlast in de toekomst te verminderen. Voor het regenwater wordt een zogenaamd infiltratieriool aangelegd in de Harmen Addinkstraat en in een gedeelte van de Muldershof, H.W. Raschstraat en de Prins Bernhardlaan.

Kerkplein
In overleg met het kerkbestuur is een plan gemaakt voor renovatie van het kerkplein. De verharding voor de kerk wordt aangepast en opgeknapt en de voetpaden worden vervangen. De bestaande groenperken worden gesnoeid en bijgeplant en rond het gedenkteken komt sierbeplanting met grind. Na de renovatie wordt het onderhoud van het kerkplein overgedragen aan het kerkbestuur.

De uitvoering van de werkzaamheden staan gepland voor komend najaar.

Hengelo (Gld), 12 maart 2010