Ingezonden persbericht


Persbericht On Stage 24 maart 2010

Alles mag je worden, behalve ongelukkig

On Stage is een landelijk project met activiteiten gedurende het hele schooljaar, met als afsluiting een eendaags evenement waar het lokale en regionale bedrijfsleven en vmbo-leerlingen elkaar ontmoeten. In korte gesprekjes maken zij kennis met elkaar en wisselen informatie uit over beroep en werkdag. Wethouder Rinda den Besten is ambassadeur van Utrecht On Stage en gaat ook als beroepsbeoefenaar de beursvloer op.

Bij deze ontmoetingen worden er matches gemaakt tussen leerling en beroepsbeoefenaar voor bijvoorbeeld een rondleiding, mentorschap, verdiepend gesprek, (snuffel)stage of kijkdag. Leerlingen kunnen er ook gesprekspartners vinden voor een oriëntatie op scholing, opleiding en perspectief op de arbeidsmarkt. Een week later op de Doe Dag (31 maart 2010) leggen leerlingen een tegenbezoek af bij de beroepsbeoefenaars met wie ze een match hebben gemaakt.

Het aantal aanmeldingen voor Utrecht On Stage overstijgt het aantal van 160 beroepsbeoefenaars! Utrecht kan trots zijn op zoveel betrokken volwassenen en op scholen die open staan voor de buitenwereld. Maar zonder Vrienden zou er geen On Stage zijn. Wat doen Vrienden? Schrijver Erik Menkveld leent zijn gedicht uit 'Alles mag je worden, behalve ongelukkig. Beloofd?' en speciaal voor deze dag heeft Max Douw een spetterende theatervoorstelling gemaakt voor de vmbo-jongeren!

On Stage mag ook rekenen op support van VIPS: wethouder Rinda den Besten doet samen met Abdelaziz Ajaarouj de opening. Abdelaziz zal de ochtend op de beursvloer leiden door een live verslag te maken. Iedereen maakt zich op voor de ontvangst van de eregasten: de Utrechtse vmbo-leerlingen!