Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
18 maart 2010

LEONTIEN VAN MOORSEL IN JURY CIAO BELLA!

Leontien van Moorsel, Karin Bloemen en Monique Sluyter nemen plaats in de jury van Ciao Bella!, hét televisieprogramma waarin AT5 en RTV Noord-Holland op zoek gaan naar de ideale rondemiss voor de proloog van de Giro d'Italia.

In het programma 'Ciao Bella!' strijden negen meiden en één jongeman om de titel Rondemiss of Rondemister van de Giro d'Italia 2010. Iedere week wordt door een professionele jury besloten wie er doorgaat naar de volgende ronde. De jury bestaat uit Leontien van Moorsel, Monique Sluyter, Roberto Payer, Judith Osborn, Philip de Liever, Karin Bloemen en Peter Beense. De winnares of winnaar van 'Ciao Bella!' mag de winnaar van de proloog op het erepodium, voor het oog van de hele wereld, kussen en de bloemen overhandigen. De presentatie van 'Ciao Bella!' ligt in handen van Marien van der Kooij (AT5) en Roos Abelman (RTV N-H).

Ciao Bella!
Op vrijdag 5 maart jl. werd de selectiedag gehouden waar zich maar liefst tachtig dames en één heer verzamelden in het Olympisch Stadion, om te dingen naar die felbegeerde titel. Tien van hen zijn door een jury geselecteerd om door te gaan naar de volgende ronde. In zeven afleveringen gaan de kandidaten met elkaar de strijd aan. Het gaat er niet alleen om wie de mooiste is, maar ook om wie de langste adem heeft en wie zijn of haar concurrenten te slim af is? De kandidaat of kandidate kan niet alleen leuk lopen, kussen en zwaaien, maar weet ook dat Berlusconi geen Italiaanse kaas is, dat demarreren niets te maken heeft met de Italiaanse keuken en bovendien kan hij of zij nog een beetje fietsen ook!

Giro d'Italia
Op 8, 9 en 10 mei 2010 kleurt Amsterdam roze in verband met de 93ste start van de Giro d'Italia, één van de grootste wielerwedstrijden ter wereld! Drie etappes zullen vanuit Amsterdam starten. Zaterdag 8 mei start de proloog op het Museumplein. De finish is bij het Olympisch Stadion. Zondag 9 mei gaat het peloton vanuit Amsterdam naar Utrecht. De dag erna, maandag 10 mei, vertrekken de wielrenners weer vanuit Amsterdam naar Middelburg. Kijk voor meer informatie op www.giromania.nl.

'Ciao Bella!' wordt mogelijk gemaakt door extra financiering van de Provincie Noord-Holland en Giro d'Italia. Wilt u meer informatie over 'Ciao Bella!', kijk op http://www.rtvnh.nl/programmas/programma/index.asp?showid=211.

Uitzendingen 'Ciao Bella!' op RTV Noord-Holland:
vanaf woensdag 24 maart om 19:30 uur.


---

Noot voor de redactie (