VU Medisch Centrum

persbericht

Amsterdam, 22 maart
2010/036/CH

Urologische prothesiologie: workshop én live surgery in VUmc Meewassen en meepraten bij een urologieoperatie naar keuze

In vervolg op de succesvolle OK-marathon in oktober 2009, georganiseerd om de lange wachtlijsten weg te werken, organiseert de afdeling Urologie van VUmc nu een workshop urologische prothesiologie voor urologen en urologen in opleiding. Daadwerkelijk mee wassen als tweede operateur; het kan op woensdag 24 maart in VU medisch centrum.

Naast assisteren als tweede operateur - het 'meedoen' - kunnen urologen in opleiding ook live meekijken, meeluisteren én meepraten bij deze workshop onder leiding van prof. Meuleman, Dr. Vis en Dr. L. Jones (University of Texas). Er zal een live-verbinding gerealiseerd worden tussen de twee parallelle OK's, waar zes operaties gepland staan, en een zaal in VUmc (De Waver). De (inter)nationale experts die een serie sfincter- en erectieprothesen zullen implanteren, kunnen zo live becommentarieerd worden. Ook is er op deze manier ruimte voor het direct stellen van vragen over de ingreep, de gekozen aanpak en handige tips en tricks.

Niet alleen meedoen staat centraal op deze 'doedag', ook het verdiepen en verbreden van kennis staat op de agenda. Zo vertelt endocrinoloog Pim de Ronde (VUmc) over 'Seks en testosteron' en zal huisarts Bert Jan de Boer de nieuwe NHG-standaard 'Erectiele disfunctie' toelichten.

Uroloog of uroloog in opleiding en zin om mee te doen, mee te praten, mee te kijken en mee te luisteren? Meld je dan aan bij Marijke Leidelmeijer via marijke.leidelmeijer@americanmedicalsystems.com. Voor meer informatie over de afdeling Urologie van VUmc, kijk op http://www.vumc.nl/afdelingen/urologie/.

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de dienst communicatie van VU medisch centrum, Camilla Hut (020) 444 3444, fax (020) 444 3450. Persberichten van VU medisch centrum kunt u lezen op www.VUmc.nl/voorjournalisten.

Achtergrondinformatie (

VU Medisch Centrum