Persbericht

Pallas Athena ondersteunt Audit Services-afdeling ING-DiBa met process mining Reflect|one-software maakt efficiënte en continue auditing mogelijk

Apeldoorn, 24 maart 2010 - Pallas Athena, de Nederlandse leverancier van Business Process Management-oplossingen, heeft zijn Reflect|one process mining-software geïmplementeerd bij de Duitse bank ING-DiBa. Consultancybedrijf ProcessGold ondersteunde Pallas Athena bij de implementatie van de procesanalyse-oplossing.

Zoals iedere interne audit-divisie van een Duitse bank, is ook de Audit Services-afdeling van ING-DiBa verplicht om de activiteiten en processen van de bank op een regelmatige basis te analyseren en controleren. Procesanalyses werden tot nu toe volgens de traditionele methoden uitgevoerd, bijvoorbeeld via het controleren van de processtappen, via interviews en via workshops omtrent het ontwerp, de risico's en efficiëntie van processen. Deze benadering was erg tijdrovend en maakte het bovendien lastig om afwijkingen en uitzonderingen ten opzichte van standaard processen te bepalen. Als gevolg hiervan was het moeilijk om een objectieve en uitvoerige risicoanalyse te creëren.

Om de efficiëntie van process mining te demonstreren, heeft ProcessGold het proces van kredietaanvraag door eindgebruikers van ING-DiBa geanalyseerd met gebruik van Reflect|one van Pallas Athena. ProcessGold heeft hierbij alle uitgevoerde procedures in de laatste drie maanden onderzocht, binnen verschillende systemen. Hierbij is met name gekeken naar zaken als hoeveel processen standaard procedures doorlopen en hoeveel uitzonderingen er binnen een proces bestaan.

De analyse met gebruik van Reflect|one is volledig automatisch uitgevoerd. Pallas Athena's process mining-technologie bood een gedetailleerd inzicht in de onderzochte processtromen en liet op transparante wijze zien hoe processen daadwerkelijk verlopen. In plaats van een beperkte analyse op enkele kernpunten, geeft de procesanalyse op basis van process mining ING-DiBa een volledig beeld van alle processtappen, -paden en -uitzonderingen. Deze methode sluit daarmee perfect aan bij standaard data mining-tools zoals Idea of ACL.

"Voordat we met process mining aan de slag gingen, besteedden we veel tijd aan het vastleggen en analyseren van opeenvolgende processtappen", zegt Volker Panreck, Head of Audit Services bij ING-DiBa. "Doordat we nu alle business-processen analyseren met process mining krijgen we snel volledig inzicht in processtromen. De technologie stelt ons in staat om de kwaliteit en efficiëntie van onze audit-activiteiten te verbeteren, doordat we ons nauwkeuriger kunnen richten op zaken als risico's, controle en efficiëntie." "We zijn er trots op dat we samen met Pallas Athena duidelijke toegevoegde waarde kunnen bieden aan de Audit Services-afdeling van ING-DiBa", zegt Rudolf Kuhn, Directeur van ProcessGold. "Met name op het vlak van interne auditing toont onze innovatieve adviesbenadering de grote praktische waarde van process mining."

"We zijn verheugd dat we met onze process mining-oplossingen belangrijke voordelen kunnen bieden op het gebied van interne auditing", zegt John Hoogland, CEO van Pallas Athena. "Het is erg goed om te zien dat de interne audit-divisie van ING-DiBa Reflect|one heeft geïmplementeerd als een strategische component."