Ingezonden persbericht


PERSBERICHT WOENSDAG 24 MAART 2010

Motorrijders klagen over wegen

Motorbond KNMV overspoeld met bezorgde reacties

De Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) is de afgelopen dagen overspoeld met klachten van motorrijders over de staat van de Nederlandse wegen als gevolg van de lange vorstperiode. Tientallen motorrijders hebben bij de motorbond hun zorg geuit over met name de provinciale en gemeentelijke wegen.
KNMV directeur Patrice Assendelft:" Nu het mooie weer is begonnen en motorrijders massaal de weg opgaan, wordt maar weer eens duidelijk hoe gevaarlijk de gaten in de wegen voor tweewielers zijn. Voor je het weet ben je de controle over je voertuig kwijt. Rijkswaterstaat is druk doende met herstelwerkzaamheden op de hoofdwegen, maar de klachten richten zich met name op provinciale en gemeentelijke wegen."
Met de officieuze aftrap van het motorseizoen op Eerste Paasdag voor de deur, roept de KNMV de overheid op extra haast te maken met het dichten van alle gaten. "Gezien alle aandacht die we vragen voor een veilig begin van het motorseizoen middels de campagne "De motoren zijn weer gestart", zou het toch wel heel dramatisch zijn als we na de Pasen moeten vaststellen dat er slachtoffers te betreuren zijn als gevolg van de erbarmelijke staat van de wegen in ons land", aldus Assendelft namens de KNMV.

Over de KNMV
De KNMV, opgericht in 1904, is met bijna 50.000 leden en 280 aangesloten clubs, de grootste belangenbehartiger van motorrijdend Nederland. Als overkoepelende motorbond is de KNMV gericht op: sport, opleidingen, recreatief motorrijden, verkeer en verzekeringen.
Kijk voor meer informatie op www.knmv.nl.