Ingezonden persbericht


Persbericht

Zeist, 24 maart 2010

René en Marco Hendriks Agrarisch Ondernemer 2010

René en Marco Hendriks, orchideeënkwekers in Monster, zijn woensdag 24 maart uitgeroepen tot Agrarisch Ondernemer 2010. Uit handen van de juryvoorzitter Aalt Dijkhuizen (voorzitter Raad van Bestuur Wageningen UR) ontvingen zij in Hotel Theater Figi te Zeist de hoofdprijs: een cheque ter waarde van 12.500 euro.

Juryrapport
Inspirerende werkgevers
De neven René en Marco Hendriks uit Monster zijn toonaangevende ondernemers in de sierteelt. Zij hebben een absolute toppositie bereikt in het orchideesegment. Zij gaan voor een breed assortiment Phalaenopsis van de allerhoogste kwaliteit. Veel boeren en tuinders zijn er inmiddels van overtuigd: de klant is koning. René en Marco laten zich al jaren leiden door deze overtuiging. Kwaliteit, service, logistiek en exclusiviteit zijn kernwoorden uit de missie van deze ondernemers. De neven zijn geen eenlingen. Zij werken intensief samen met andere kwekers en kunnen daardoor een breed pakket potphalaenopsis leveren aan honderden exporteurs en duizenden tuincentra in heel Europa. De hoge productkwaliteit wordt alom geprezen in de sierteelt; de planten van Hendriks staan in paleizen en toprestaurants. De wijze waarop met personeel wordt omgegaan, is hopelijk inspirerend voor de agrarische sector. Medewerkers worden hier gezien als bedrijfskapitaal. Zij krijgen verantwoordelijkheid en kunnen zich in hun werk ontwikkelen. Dat leidt ertoe dat mensen graag bij René en Marco werken.

Winnaars publieksprijs
Johann en Judith Krops, biologische witloftelers in Nagele, zijn de winnaars van de publieksprijs. De winnaars van vorig jaar, Karin en Sjaak van Veen, melkveehouders en kaasmakers in Zoeterwoude, overhandigden een cheque van 2.500 euro aan de winnaars. De winnaars van de publieksprijs zijn gekozen door bezoekers van de website www.agrarischondernemer.nl en www.agd.nl.

De andere genomineerden voor de prijzen waren:

- Peter van de Rijdt en Wim Steman, decoratiegroentelers in Loosdrecht
- Jeroen Robbers, biologische pompoenenboer in Erichem
- Theo en Martine Vernooy, fruittelers in Cothen

De verkiezing Agrarisch Ondernemer is dit jaar voor de vijftiende keer gehouden en is een initiatief van het Agrarisch Dagblad. Sponsors zijn ABN AMRO, Gibo Groep en Vion Food Group.

Kijk voor meer informatie over de prijs, genomineerden en winnaars op www.agrarischondernemer.nl.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht