Ingezonden persbericht

Persbericht

Rotterdam, maart 2010

Paul Biegeldag

25 maart 2010

Wie maakt de mooiste Dorrodosia?

Op 25 maart is het weer Biegeldag! Dit jaar belooft de verjaardag van Paul Biegel heel bijzonder te worden, want ter gelegenheid van deze bijzondere dag hebben wij De tuinen van Dorr opnieuw uitgebracht. Charlotte Dematons maakte adembenemende illustraties bij wat misschien wel Paul Biegels mooiste boek is.

Feest mee met de vrienden

Traditiegetrouw zorgen de Biegelvrienden (boekhandels die fan zijn van zijn werk) er op Biegeldag voor dat kinderen in heel Nederland - en volwassenen net zo goed - een dag lang ademloos genieten van prachtige sprookjesachtige verhalen over onberispelijke rovers, kittige zeemeerminnen, koddige dwergen en nukkige heksen. De vrienden brengen hun boekhandels in Biegelsferen met posters en buttons en nodigen bijzondere gasten als Biegelillustratrice Mies van Hout uit om te komen voorlezen.

Een echte Dorrodisia

Van de prachtige illustraties van De tuinen van Dorr kunnen kinderen nu hun eigen Dorrodosia-kijkdoos maken. Alle Biegelvrienden krijgen kijkdoosplaten om uit te delen en kunnen de winnende kijkdoos opsturen naar Lemniscaat: wie de mooiste Dorrodosia van Nederland maakt, wint de complete Biegel Bibliotheek tot nu toe!

Paul Biegel

Paul Biegel (1925-2006) neemt een ongewone plaats in in het Nederlandse kinderboekenlandschap. Met zijn boeken vol fantasie en avontuur valt hij buiten de toon - en tegelijkertijd zét hij de toon. Dankzij zijn fantastische verhalen en zijn veelzijdig taalgebruik is hij een belangrijk icoon van de Nederlandse jeugdliteratuur geworden. Van Paul Biegel zijn er zo'n vijftig boeken verschenen en ontelbare verhalen. www.paulbiegel.nl

De tuinen van Dorr

Prinses Mijnewel en tuinmansjongen Jouweniet zijn verliefd, maar dat vindt de wraakzuchtige heks Sirdis maar niks. Ze tovert Jouweniet om in een vreemde bloem, en de betovering kan alleen worden verbroken door de juiste tuin te vinden om de bloem te planten. Om de tuin te vinden moet Mijnewel echter door de dode stad Dorr, ooit een prachtige stad maar nu een grauwe plek waar Sirdis al het leven uit heeft onttrokken. Is de liefde van Mijnewel sterk genoeg om samen met de speelman Jarik de macht van de sluwe Sirdis te breken en de kille ban over de dode stad Dorr op te heffen?



Ingezonden persbericht