Persberichten

'Databeveiliging gebaat bij evolutie of revolutie?'

Publicatiedatum: 19-02-2010

Proactief beveiligingsbeleid centraal tijdens seminar Maksym Schipka op Infosecurity.be

Het beveiligen van data is een kat-en-muis spel waarbij de slachtoffers niet zelden achter de feiten aanlopen. Beveiligingsexpert Maksym Schipka van Kaspersky Lab zal daarom tijdens zijn seminar op de vakbeurs Infosecurity.be op 25 maart in Brussels Expo het vraagstuk 'evolutie of revolutie?' als het gaat om databeveiliging ter discussie stellen. Schipka pleit onder andere voor een proactief beveiligingsbeleid in plaats van een curatief beleid waarbij organisaties altijd achter de feiten aanlopen.


Proactief beleid levert voordelen op
"De beveiligingsrisico´s zullen de komende jaren alleen maar toenemen", zegt Schipka. "Het is daarom essentieel dat in de volle breedte, dus bij de (semi-) overheid en in het bedrijfsleven, het besef doordringt dat databeveiliging hoge prioriteit moet krijgen." Volgens Schipka is het essentieel dat organisaties investeren in preventieve maatregelen om databeveiliging te waarborgen. Schipka gebruikt de krachtterm 'revolutie' omdat veel organisaties in zijn ogen veel te traditioneel denken als het gaat om databeveiliging en. Zij gaan ervan uit dat reactieve detectie van bedreigingen voldoende bescherming biedt en menen dat een preventief beveiligingsbeleid te innovatief en dus onhaalbaar is. "Ten onrechte", stelt Schipka. "Een proactief beleid is wel degelijk te implementeren en levert uiteindelijk zelfs significante voordelen op zoals kostenbesparingen en minder dataverlies."

Theorie en praktijk op het hoogste niveau
Tijdens het seminar van Schipka, dat de titel 'Threat Landscape 2010: Evolution or Revolution?' draagt, wordt nog veel dieper ingegaan op de huidige beveiligingsrisico´s en de beschikbare oplossingen voor databeveiliging. Het seminar staat dan ook garant voor een uitdagende mix van theorie en praktijk op het hoogste niveau. Bezoekers zullen na afloop op een andere manier tegen de huidige valkuilen en uitdagingen van databeveiliging aankijken.

Uitgebreid seminarieprogramma
Schipka is één van de vele sprekers tijdens de vakbeurs Infosecurity.be. Het uitgebreide seminarieprogramma bevat verder nog keynote sprekers zoals Eugene Schultz, Christofer Hoff en Noël van den Driessche. Daarnaast presenteren meer dan 80 exposanten trends, ideeën en oplossingen om IT-security vraagstukken op te lossen.

De vakbeurs vindt plaats op woensdag 24 en donderdag 25 maart in Brussels Expo. Toegang is gratis na inschrijving op www.infosecurity.be. De beurs is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, op woensdag 24 maart zelfs tot 19.00 uur. Tegelijkertijd met Infosecurity.be vindt de vakbeurs Storage Expo BE plaats. Storage Expo BE is dé beurs op het gebied van dataopslag en -beheer en biedt oplossingen voor datavraagstukken. Met een bezoek aan Infosecurity.be slaan bezoekers dus twee vliegen in één klap als het gaat om IT-vraagstukken.

-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie,

VNU Exhibitions