Gemeente Binnenmaas

Scootmobielcursus in s-Gravendeel

Het gehandicaptenplatform organiseert op 25 maart en 1 april een scootmobielcursus voor cliënten in s-Gravendeel. In het najaar van 2009 is deze cursus georganiseerd voor inwoners van Puttershoek. De cursus vindt plaats in/bij het gebouw van SISKW (Smidsweg 44) en is verdeeld over twee dagdelen.

Veilig mobiel

Het doel van de cursus is dat gebruikers van scootmobielen en elektrische buitenrolstoelen zo lang mogelijk veilig mobiel blijven. De deelnemers leren zich veilig, zelfstandig én met plezier en inzicht in het verkeer te verplaatsen.

De Stichting Platform Gehandicapten de Zes Kernen van Binnenmaas, SISKW, de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) en Veilig Verkeer Nederland (afdeling s-Gravendeel) hebben het initiatief genomen om een scootmobielcursus te organiseren. De gemeente verleent daar graag medewerking aan.

De gemeente Binnenmaas hecht veel waarde aan de veiligheid van haar burgers, ook in het verkeer. Vooral gebruikers van scootmobielen en elektrische buitenrolstoelen zijn kwetsbaar in het verkeer. Zij krijgen bovendien te maken met nieuwe verkeersregels doordat zij, afhankelijk van de plek op de weg, wisselend voetganger of bestuurder zijn. De praktijk leert dat het voor deze verkeersdeelnemers vaak niet duidelijk is welke verkeersregels gelden en wat een veilige plaats is op de weg.

Meer informatie

Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen over de cursus? Neem dan contact op met mevr. L. van der Feest via tel. 078 - 673 33 61 of e-mail: 3295TG88@hetnet.nl.