Gemeente Voorschoten

Kleffensplantsoen

Inloopavond herinrichting Van Kleffensplantsoen

boom De gemeente Voorschoten gaat het Van Kleffensplantsoen in Noord-Hofland herinrichten. Op donderdag 25 maart kunnen omwonenden zien wat er gaat veranderen. Op deze bewonersavond tonen de gemeente en de landschapsarchitect tekeningen van het park, sfeerbeelden en de planning. Omwonenden kunnen hierover hun mening geven. Aan de hand van de opmerkingen kunnen de plannen nog enigszins worden gewijzigd.

Het Van Kleffensplantsoen is nodig aan een opfrisbeurt toe. Het groen in het park is van onvoldoende kwaliteit, de omwonenden voelen zich er soms onveilig en de ingangen liggen niet logisch in de omgeving. Door de herinrichting moet het weer een plantsoen voor iedereen worden waar gespeeld en gewandeld kan worden en waar de omwonenden zich prettig voelen.

In februari heeft een groep vertegenwoordigers van de omwonenden drie varianten voor de herinrichting besproken en een keuze gemaakt voor een nieuw ontwerp. De aanwezigen waren vertegenwoordigers van huurdersverenigingen en woningcorporaties in de flats en van de laagbouw aan Van Kleffensplantsoen, Gerbrandylaan, Albardaplanstoen en Slingerlandplantsoen.

Alle omwonenden zijn van harte welkom bij de inloopavond op donderdag 25 maart van 19.00 tot 21.00 uur bij van der Valk De Gouden Leeuw, Veurseweg 180 te Voorschoten.

* 10 maart 2010