Gemeente Brummen


Donderdag 25 maart: forum én raadsvergadering

(Oorspronkelijke publicatie datum: 10-03-2010)

Donderdagavond 25 maart komt de gemeenteraad van Brummen voor de eerste maal in nieuwe samenstelling bijeen. Ditmaal voor een gecombineerde vergadering. Om 20.00 uur start een forumbijeenkomst. Vanaf 21.00 uur wordt deze voortgezet in een besluitvormende raadsvergadering. De bijeenkomsten zijn zo als gebruikelijk openbaar en iedereen is van harte welkom deze bij te wonen. De vergadering begint om 20.00 uur en vindt plaats in de raadzaal in het Brummense gemeentehuis.

De bijeenkomst is de eerste vergadering in de nieuwe samenstelling na de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 3 maart 2010. De jaarplanning voorzag in het houden van forumbijeenkomsten op donderdag 18 maart en een besluitvormende raadsvergadering. Omdat het aantal onderwerpen zeer beperkt is heeft het presidium van de raad (de fractievoorzitters, burgemeester en griffier) besloten om het forum een week door te schuiven en te houden voorafgaande aan de besluitvormende raadsvergadering. Tijdens de forumbijeenkomst is er gelegenheid voor belangstellenden mee te praten over onderwerpen die op de agenda staan. Dit is niet het geval voor de besluitvormende raadsvergadering.

Vragenronde
De forumbijeenkomst begint overigens standaard met een vragenuurtje. Dit betekent dat zowel burgers als raadsleden de gelegenheid krijgen vragen te stellen aan de raad en het college. Burgers worden als eerste in de gelegenheid gesteld hun inbreng te leveren, vervolgens de raadsleden. Wilt u gebruik maken van de mogelijkheid om in te spreken over een onderwerp of een inhoudelijke vraag te stellen? Dan kunt u dit melden bij de griffier van de raad. Dit kan via telefoonnummer (0575) 56 85 97 of mailadres griffie@brummen.nl. Ook kan het voor aanvang van de bijeenkomst bij de griffier worden aangegeven.

Agenda
Op de agenda van het forum staan enkele onderwerpen, waaronder de wijziging van de verordening maatschappelijke ondersteuning 2010 en een besluit op bezwaarschriften met betrekking tot het vestigen van de Wet Voorkeursrecht Gemeenten in Eerbeek. Bij de ingekomen post treffen de nieuwe raadsleden onder andere het onderzoeksprogramma van de Rekenkamercommissie voor het jaar 2010 aan. Het is de verwachting dat de meeste onderwerpen na een korte schorsing op 25 maart om 21 uur opnieuw op de agenda prijken, maar nu als beslispunt tijdens de besluitvormende raadsvergadering. Of dit als hamerstuk, bespreekstuk of enkel ter kennisname is, wordt echter pas duidelijk in het voorafgaande forum.

Stukken raadplegen
De vergaderstukken voor forum (en daarmee ook de besluitvormende raad) kunt u vanaf 12 maart raadplegen en downloaden via deze website. Ook kunt u vanaf dan een exemplaar van de agenda met de bijbehorende stukken ophalen bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis.