Gemeente Maassluis

Maassluis gaat aan de slag met combinatiefuncties

De gemeente Maassluis streeft ernaar vanaf het nieuwe schooljaar 2010-2011 een aantal combinatiefunctionarissen in Maassluis aan het werk te hebben. Een combinatiefunctionaris is een professionele kracht die bijvoorbeeld vanuit het onderwijs werkt en zich daarnaast inzet voor de sportvereniging of culturele instelling. Op donderdag 25 maart a.s. organiseert de gemeente in het stadhuis voor zowel scholen, sportverenigingen als culturele instellingen een netwerkbijeenkomst in het teken van deze te realiseren combinatiefuncties. Alle instellingen en verenigingen krijgen zo vrijblijvend de gelegenheid om te sparren over hun wensen en een partner te vinden om samen tot concrete plannen te komen.

Combinatiefuncties zijn belangrijk om de jeugd meer te laten bewegen en in contact te brengen met cultuur. Ook levert de invoering van de combinatiefuncties een positieve bijdrage aan projecten, die gericht zijn op de bestrijding van overgewicht. Bijzonder aan de combinatiefuncties is dat er sprake is van één werkgever en dat de samenwerking tussen het onderwijs en de sectoren sport en cultuur wordt versterkt. Denk aan de trainer van een sportvereniging, die de naschoolse activiteit een sportief tintje geeft en kennismakingslessen verzorgt.

De combinatiefuncties zijn het resultaat van de rijksregeling `Impuls brede scholen, sport en cultuur'. Met deze regeling wordt een structurele samenwerking gestimuleerd tussen de sectoren onderwijs, sport en cultuur. Het landelijke streven is om 2.250 structurele fulltime combinatiefuncties in 2012 te hebben gerealiseerd. Voor de gemeente Maassluis gaat het om 2,1 formatieplaatsen in 2010, uitgroeiend tot 4,4 formatieplaatsen in 2012.