Medisch Spectrum Twente


Nieuw dagbehandelingscentrum voor reumapatiënten in Enschede

Enschede, 19 maart 2010

Op 25 maart aanstaande om 15.00 uur zal mevrouw J.G.W. Lensink MScN, lid van de Raad van Bestuur van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente het nieuwe dagbehandelingscentrum voor reumapatiënten openen. Dit nieuwe centrum is door zijn inrichting en faciliteiten voor patiënten, een toonbeeld van patiëntvriendelijkheid.

Het ReumaCentrum Twente is gehuisvest bij poli 63 in ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (gebouw Ariënsplein) te Enschede. Het ReumaCentrum verleent hoogwaardige zorg waarbij patiëntvriendelijkheid, veiligheid en kwaliteit de belangrijkste elementen zijn. Om deze doelen te realiseren is sinds 17 februari jl. het Centrum voor Immunotherapie (dagbehandelingscentrum) in gebruik genomen. In dit nieuwe centrum wordt gebruik gemaakt van zogeheten biologicals die vaak door middel van infusen worden toegediend. De eerste ervaringen van de patiënten zijn zeer positief. Hiermee lukt het steeds beter om de klachten en verschijnselen van de patiënten met reumatische ziektes sterk te verlichten.

De patiënt wordt ontvangen in een comfortabele kamer in een prettige behandelstoel waarbij hij of zij gebruik kan maken van tv-voorzieningen en internetmogelijkheden. De behandelend reumatoloog is op de polikliniek aanwezig waardoor continuïteit en kwaliteit van zorg gewaarborgd is. De toediening van de medicatie gebeurt uitsluitend door ervaren reumaverpleegkundigen. Hierdoor wordt een constante kwaliteit geleverd. Het voordeel van deze dagbehandelingssetting is bovendien dat patiënten nu niet meer opgenomen hoeven te worden.

Reumatoloog prof. dr. M. van de Laar van het ReumaCentrum Twente zegt hierover: "de nieuwe omgeving die we de patiënt nu kunnen aanbieden, is niet alleen veel patiëntvriendelijker, maar ook zijn we nu veel beter in staat de patiënt de behandeling te geven die het beste bij hem of haar past". En, zo vervolgt hij: "het ReumaCentrum Twente streeft naar de best mogelijke zorg in een moderne op patiënten afgestemde omgeving zonder wachttijden. We merken dat de patiënten dat zeer op prijs stellen".