Internationale Handelsdag voor ondernemers met grenzeloze ambities

22/03/2010 13:57

Kamer van Koophandel Nederland

Ondernemers die óf internationaal willen opereren óf al enigszins internationaal actief zijn, kunnen op 25 maart a.s. bij de Kamer van Koophandel terecht voor informatie en ondersteuning. De Kamer van Koophandel verwacht meer dan 2.000 ondernemers met 'grenzeloze' ambities welkom te mogen heten op de zesde Internationale Handelsdag.

Twaalf locaties, één doel

Bij 12 Kamers van Koophandel door het hele land gaan de deuren 25 maart a.s. open met als doel ondernemers te ondersteunen bij het waarmaken van hun internationale ambities. De landelijke aftrap vindt plaats in Zwolle. De Nederlandse ambassadeur in Turkije, drs. Jan-Paul Dirkse, spreekt daar via een videoverbinding tussen Ankara en Zwolle over de kansen die zakendoen met Turkije in 2010 kan bieden.

Ondernemers ontmoeten experts

Veel kennispartners van de Kamer van Koophandel (o.m. Belastingdienst, Douane en EVD) zijn deze dag aanwezig met een totaalpakket aan relevante wetenswaardigheden over internationaal ondernemen. Ervaren ondernemers op de wereldmarkt delen daarnaast in een aantal presentaties hun kennis en ervaringen met de aanwezigen. Op het netwerkplein- een inspirerend onderdeel van het programma - kan advies worden ingewonnen bij toonaangevende specialisten en is er ruimte voor het onderling uitwisselen van ervaringen.

Internationaal actief

In Nederland zijn ruim 90.000 bedrijven die exporteren en 115.000 bedrijven die importeren. In totaal heeft circa 23% van de Nederlandse bedrijven nu met internationaal ondernemen te maken. Zo'n 4% oriënteert zich momenteel op internationaal ondernemen (28.000 bedrijven) en 5% denkt hier nog over na (35.000 bedrijven). De Kamer van Koophandel is een uitgelezen startpunt voor ondernemers die internationaal willen gaan ondernemen.

Meer informatie en/of aanmelden?

Meer informatie over de locaties, aanmelding en dagprogramma's is te vinden op www.kvk.nl/ihd .





http://www.kvk.nl/ihd

http://www.kvk.nl