Gemeente Waalwijk Scoren voor Gezondheid van start bij RKC WAALWIJK

450 jongens en meisjes gaan voor gezondere leefstijl

Welk kind droomt er nu niet van: Les krijgen van zijn of haar held uit de Eredivisie? Voor circa 450 jongens en meisjes uit de gemeente Waalwijk wordt dit op donderdag 25 maart aanstaande werkelijkheid. Zij tekenen met spelers van de eerste selectie van RKC WAALWIJK een Scoren voor Gezondheid-contract in het Sportcafé RKC WAALWIJK. Met deze overeenkomst committeren de kinderen zich aan het nastreven van een gezondere leefstijl.

Op het sportcomplex van v.v. Baardwijk en het Johan Cruijff Court RKC WAALWIJK-veld wordt op deze dag een groots evenement verzorgd door o.a. spelers van RKC WAALWIJK. Studenten van SG De Overlaat ondersteunen en begeleiden de verschillende activiteiten, terwijl ook buurtsport van de gemeente Waalwijk haar steentje bijdraagt. Scoren voor Gezondheid is een project waarbij profvoetballers zich inzetten om kinderen uit groep 6, 7 en 8 bewust te maken van een gezonde leefstijl. Een contract tekenen met een echte profvoetballer is een belangrijk onderdeel van het project. Hierin beloven de kinderen gezonder te eten en meer te gaan bewegen, net als een echte profvoetballer. De kinderen sporten bij de Eredivisieclub en krijgen op school les over het belang van een gezonde leefstijl, hierbij sluit het programma aan op reeds bestaande succesvolle gezondheidsprojecten. Afsluitend krijgen de kinderen van hun voetbalhelden een diploma overhandigd.

Het project Scoren voor Gezondheid bij RKC WAALWIJK is tot stand gekomen aan de hand van een intensieve samenwerking tussen Scoren voor Gezondheid, Stichting Meer dan Voetbal, gemeente Waalwijk, KNVB en RKC WAALWIJK. Belangstellenden zijn op donderdag 25 maart van harte welkom op het sportcomplex van v.v. Baardwijk, gelegen aan de achterzijde van het Mandemakers Stadion.

Publicatie datum 23-03-2010