Persuitnodiging consumentgericht bouwen in Almere

24/03/2010 13:52

NVM Service B.V.

PERSUITNODIGING

Particulier opdrachtgeverschap uitweg woningmarkt

De markt voor woningbouw verkeert in diepe crisis. De productie van nieuwbouw is gehalveerd en het aantal arbeidsplaatsen in de bouw neemt met zeker 30.000 af. Particulier opdrachtgeverschap en andere vormen van consumentgericht bouwen kunnen een oplossing zijn. Zij bieden kopers de mogelijkheid om hun droomhuis te bouwen, terwijl bouwers zekerheid hebben over de financiering.

In Almere wordt op een nog niet eerder voorgekomen schaal geëxperimenteerd met verschillende vormen van particulier opdrachtgeverschap. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en Gemeente Almere organiseren daarom een unieke discussiedag over de voor- en nadelen van particulier opdrachtgeverschap en andere vormen van consumentgericht bouwen. De hoofdvragen van de dag zijn: Kan particulier opdrachtgeverschap de woningmarkt uit de crisis helpen? Wat leveren verschillende vormen van consumentgericht bouwen in de praktijk op? Hoe dragen consumenten bij aan het ontwikkelen van hun eigen wijk en woning?

Tijdens de dag zal verantwoordelijk wethouder Adri Duivesteijn een delegatie van makelaars en andere geïnteresseerden op 25 maart met een bustour rond de consumentgerichte projecten leiden. Media zijn hierbij van harte welkom. De tour wordt gevolgd door een lunch en een open discussie over de mogelijkheden van verschillende vormen van consumentgericht bouwen. Het expertpanel bestaat uit de heer Adri Duivesteijn, architect/stedenbouwkundige Peter Kuenzli (Gideon Consult), Jan Fokkema (NEPROM) en Ger Hukker (voorzitter NVM). Het volledige programma is bijgevoegd.

Persvertegenwoordigers die bij de bustour en/of discussiebijeenkomst in Almere aanwezig willen zijn, kunnen zich aanmelden door een email te sturen aan:

Mevrouw Mildred Rijneker, afdeling Beleid & PR van de NVM

Telefoon: 030 608 52 41

Mobiel : 06 15335750

Fax : 030 603 40 03

E mail : m.rijneker@nvmorg.nl