Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam



Informatieavond Rijkswaterstaat verbreding A10 Oost

Donderdag 25 maart van 19.00 tot 22.00 uur

24 maart 2010
Het Rijk wil een aantal snelwegen op het traject Schiphol-Amsterdam-Almere, waaronder de A10 Oost, verbreden. Doel is de doorstroom te verbeteren. Van 26 maart t/m 6 mei ligt het Ontwerp Tracé Besluit (OTB) ter inzage. Rijkswaterstaat organiseert een aantal informatiebijeenkomsten hierover. Op donderdag 25 maart is de informatieavond in Oost-Watergraafsmeer.

Meer informatie over de plannen van Rijkswaterstaat en de inspraakprocedure voor het OTB vindt u hier.

Tijd en plaats van de informatiebijeenkomst in Oost-Watergraafsmeer:
* donderdag 25 maart

* van 19.00 tot 22.00 uur (aanvang presentatie: 20.00 uur)
* in Restaurant Boven Nul (Jaap Eden IJsbaan), Radioweg 64

Geluidsschermen

Het stadsdeelbestuur zet zich al jaren in om de overlast die mogelijk ontstaat door de verbreding van de A10 zoveel mogelijk te beperken. Momenteel vindt overleg plaats tussen de regio en het Rijk over de hoogte van de geluidsschermen. Op de informatieavond komt dit onderwerp ook aan bod.

Nieuwe Science Parkweg

De geplande wegverbreding van de A10 komt dicht tegen de nieuwe Science Parkweg (het verlengde van de MacGillavrylaan) die de Gemeente Amsterdam realiseert langs Park de Meer, de sportvelden en het volkstuinencomplex. Beide wegontwerpen zijn op elkaar afgestemd.

P&R-voorziening

De Gemeente Amsterdam ziet voorlopig af van de aanleg van een P&R-voorziening nabij de op- en afrit S113.

Talud Betondorp

In het OTB staat nog niet wat de verbreding van de A10 betekent voor het talud in Betondorp. Dit wordt in een volgende stap uitgewerkt. In ieder geval wordt de onderkant van het talud niet verplaatst. De bomen in het park Onderlangs blijven staan, maar een deel van de beplanting op het talud zelf kan helaas niet worden gespaard. Rijkswaterstaat wil met de bewoners bespreken hoe het talud wordt heringericht. Bewoners van Betondorp krijgen hierover nog bericht.