Waterleidingmaatschappij Drenthe

Wandelen voor Water groot succes25 maart 2010 7.000 euro voor Kenia

Leerlingen van de Maria in Campisschool, SSBO De Boei en KBS Vredeveld uit Assen hebben op 24 maart zes kilometer gewandeld met zes liter water in een rugzak. De scholieren hebben 3.500 euro opgehaald, inclusief een bijdrage van Rotaryclub Assen en van medewerkers van de provincie Drenthe. Aqua for All, een stichting die schoonwaterprojecten in derdewereldlanden selecteert en toetst, verdubbelt het bedrag. De totale opbrengst van 7.000 euro gaat naar een waterproject van Simavi in Kenia.

Waterles
Tijdens Wandelen voor Water ervaren scholieren uit groep zeven en acht wat hun leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden dagelijks meemaken; zij moeten soms kilometers lopen voor ze bij een waterput water kunnen halen. En dat elke dag weer. De leerlingen hebben vooraf een gastles over water gehad. Ze leren dat schoon water, goede sanitaire voorzieningen en kennis over hygiëne â want ook daar ontbreekt het vaak aan â onmisbaar zijn voor een gezonde toekomst.

De wandeling
De leerlingen van de hoogste groepen van de drie basisscholen wandelden in de natuur rond de Drentsche Golf en Countryclub en door het Arboretum. Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) coördineerde de wandeling en wethouder Henk van Hooft van de gemeente Assen gaf het startschot. ICO, centrum voor kunst en cultuur, zorgde voor Afrikaanse muziek tijdens de warming up.