Politie Hollands Midden

Noordwijk - Meisje doet valse melding verkrachting

Politie wil schade verhalen

Noordwijk, 25-03-2010 o Een 17-jarig meisje uit Noordwijk deed op maandag 22 maart omstreeks 23.30 uur een valse melding van verkrachting.

Na de melding ging de politie direct ter plaatse, zette de omgeving af en deed onderzoek. Het meisje ging mee naar het politiebureau waar zij vertelde wat er gebeurd was. Zij had met haar brommer over de Schiestraat gereden richting de Lageweg. Ter hoogte van de bocht bij het dierenasiel zou zij van haar brommer zijn getrokken door een onbekende man die haar vervolgens zou hebben verkracht. Het verhaal van het meisje bevatte veel onduidelijkheden. Haar verklaringen werden onderzocht en uiteindelijk kwam vast te staan dat de melding niet klopte en dat er niets is gebeurd. Het meisje had de verkrachting als reden verzonnen voor haar late thuiskomst. De politie maakt een proces-verbaal op van de valse melding en zal in overleg met justitie een schadeclaim indienen voor de uren die agenten en zedenrechercheurs aan de zaak besteed hebben.

De politie krijgt regelmatig valse meldingen of aangiftes binnen van zedendelicten van met name minderjarige meisjes. De politie neemt elke melding of aangifte serieus en daarom gaat er bij valse meldingen of aangiftes veel kostbare tijd verloren. Door de gemaakte uren van agenten en rechercheurs te laten vergoeden, hoopt de politie dat het aantal valse meldingen of aangiftes afneemt.