Gemeente Stadskanaal

Informateur Roel van der Molen adviseert verdere besprekingen over invulling van het college te voeren met PvdA, CDA, ChristenUnie (CU) en Gemeente Belangen Stadskanaal (GBS). Deze coalitie kan rekenen op een brede steun in de gemeenteraad. Van der Molen wil dat er over drie weken een bestuursakkoord ligt.

Maandagavond 15 maart hebben de gemeenteraadsleden tijdens een raadsbijeenkomst Roel van der Molen aangewezen als (in)formateur voor een nieuw college. Diezelfde avond hebben de partijen hun speerpunten voor het beleid van de gemeente voor de komende vier jaar aangegeven.

Op basis van deze informatie en de gesprekken die hij sinds 15 maart met alle fracties heeft gevoerd, komt Roel van der Molen met deze uitkomst. Hij wil nu als formateur gesprekken gaan voeren met PvdA, CDA en CU en GBS. De bedoeling is dat de partijen elk een wethouder leveren. Die van de PvdA en CDA moeten dan fulltime actief zijn, die van CU en GBS parttime (0,6).

Roel van der Molen was voorheen wethouder voor de PvdA in Stadskanaal. Hij is momenteel demissionair wethouder in Delfzijl.
* 25 maart 2010