Politie Flevoland

Vervelende 1-1-2 alarm beller na zoektocht aangehouden

Almere , 25-03-2010 o In de nacht van woensdag op donderdag is nabij het Zoetermeerpad een 20-jarige Almeerder aangehouden die het 1-1-2 alarm nummer misbruikte. De valsmelder kon worden aangehouden na inzet van diverse eenheden en goede samenwerking tussen de meldkamers van politie Flevoland, Amsterdam-Amstelland en het Korps Landelijke Politiediensten.
De verdachte is ingesloten en zit vast. Hij wordt verdacht van enkele honderden valse meldingen en onnodige inbelmomenten bij de 1-1-2 alarmcentrale.

De meldkamers van politie Flevoland, Amsterdam-Amstelland en het KLPD registreerden meer dan 220 valse meldingen van één en dezelfde beller. Via slim doorvragen bleek de man al fietsend door Almere, de alarmcentrales lastig te vallen. Hierop werden meerdere politie- eenheden naar de valsmelder gedirigeerd die zich voortdurend bleek verplaatsen. Toen de man de politie zag fietste hij snel weg maar kon na een korte achtervolging in de kraag worden gevat. De recherche van district Zuid heeft de zaak in onderzoek en ontdekte dat de man in nog meer regios actief is geweest en ook daar voor 1-1-2 misbruik en overlast heeft gezorgd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.