FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Staking Norfolkline levert cao resultaat op

FNV Bondgenoten heeft een cao-akkoord bereikt met RoRo-bedrijf Norfolkline Shipping voor de 170 werknemers. Daarmee worden de stakingsacties opgeschort. De werknemers krijgen bovenop de automatische prijs compensatie een eenmalige uitkering van 1350 euro in 2010.

Daarnaast zijn afspraken gemaakt over opleidingen, betaling van de WGA premie, de inhuur van havenwerkers en het veiligheidscertificaat Havens.

Cees Bos, bestuurder van FNV Bondgenoten: "Het is jammer dat dit resultaat afgedwongen moest worden met een staking. Maar ik ben blij dat de directie van Norfolkline tot inkeer is gekomen en aan de werknemers van Norfolkline een goed resultaat voorgelegd kan worden."

Als de leden van de FNV Bondgenoten die bij Norfolkline werken instemmen, is het akkoord definitief. Het cao akkoord geldt dan voor twee jaar. De WGA-premie is voor rekening van de werkgever. Inhuur van havenwerkers mag alleen bij bedrijven die cao afspraken hebben met FNV Bondgenoten. Norfolkline gaat meewerken aan de stichting Veilige Haven om het Veiligheidscertificaat havens op te zetten.

Nadat de onderhandelingen waren vastgelopen en een ultimatum aan de directie van Norfolkline op 17 maart geen behoorlijk resultaat opleverde, hebben de werknemers een 24-uurs staking gehouden.