Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 25-03-2010

Overvaller aangehouden

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een overvaller aangehouden. Omstreeks 17.50 uur reden twee agenten in hun vrije tijd over het Pieter Stastokerf. Zij zagen hier een man zich verdacht ophouden bij de winkel. Omdat ze het niet vertrouwden besloten zij de man van een afstand in de gaten te houden. Plotseling zagen zij dat de man een vuurwapen uit zijn zak haalde en de winkel inliep en een caissière bedreigde. De getuigen hadden al verbinding met de politiemeldkamer en hun bevindingen werden direct doorgegeven. De overvaller kwam vervolgens naar buiten rennen. De agenten in burger volgden de man op afstand. Een inmiddels gewaarschuwde motoragent zag de verdachte, een 24-jarige man uit Zaandam lopen. De motoragent trok direct zijn wapen en sommeerde de man te gaan liggen. Dit deed de man. Bij hem werd een vuurwapen en geld aangetroffen. De man is ingesloten voor verhoor.

Overval op winkel

AMERSFOORT- Op woensdag werd een overval gepleegd op een winkel. Omstreeks 17.00 uur kwam een man met een sjaal voor zijn mond de winkel binnen aan de Leusderweg. De man had een mes in zijn hand, bedreigde de caissière en vroeg om geld. De man kreeg een onbekend geldbedrag en rende vervolgens naar buiten. Daar stond een scooter klaar waar al een bestuurder opzat. De overvaller sprong achterop de bromfiets en zij reden hard weg. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie onder telefoonnummer 0900-8844, district Eemland zuid.

Tegen lantaarnpaal in de sloot
WOUDENBERG- Op donderdag raakte een auto van de weg en kwam in de sloot terecht. Niemand raakte gewond. Omstreeks 01.35 uur reed een 36-jarige man uit Amersfoort over de Geeresteinselaan. Door onbekende oorzaak reed de man van de weg, botste tegen een lantaarnpaal en kwam in een sloot terecht. De man kon op eigen kracht uit de auto komen en raakte niet gewond. Bij hem werd een alcohollucht geroken en blies op het bureau 460 ug/l. Proces-verbaal tegen de man is opgemaakt.