Politie Haaglanden

Persberichen 25 maart

Haaglanden, 25-03-2010

Fietsster overlijdt na val
Den Haag Een 47-jarige Haagse overleed woensdag 24 maart in het ziekenhuis als gevolg van een val met de fiets. Ze fietste dinsdag 23 maart rond 12.00 uur op de Diamanthorst toen er vlak voor haar ineens een portier van een auto open ging. Ze moest daarvoor uitwijken, maar ze raakte de auto net. De vrouw raakte uit balans en viel op haar hoofd. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht waar ze s nachts overleed. De politie onderzoekt de zaak.

Juiste identiteit overleden man Zuiderpark
Den Haag - De overleden man die maandag 22 maart werd gevonden in het water van het Zuiderpark, blijkt een 47-jarige Bulgaar zonder vaste woon- of verblijfplaats te zijn. Aanvankelijk leek het om een 44-jarige Hagenaar te gaan, maar na onderzoek werd zijn juiste identiteit duidelijk. Van een misdrijf is niets gebleken.

Politie zoekt getuigen autobranden
Den Haag Drie personenautos vatten in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 maart vlam op de kruising van de Hulshorststraat met de Terletstraat. Omdat de voertuigen dicht bij woningen stonden, haalden de hulpdiensten de bewoners van deze panden tijdelijk uit hun woning. De brandweer bluste de branden en niemand raakte gewond. De brandweer gaat uit van brandstichting. De politie onderzoekt de brand en is op zoek naar getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben. Was u getuige of hebt u andere informatie die de politie helpt bij het opsporen van de dader(s)? Neem contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Getuigen verlaten plaats ongeval gezocht
Den Haag De politie zoekt getuigen van een aanrijding op woensdagavond 24 maart rond 21.30 uur waarbij een personenauto een bromfietsster aanreed op de Loevesteinlaan en haar in reddeloze toestand achterliet. Het 82-jarige Haagse slachtoffer reed met haar bromfiets over de kruising Loevesteinlaan met de Hengelolaan toen zij werd aangereden door een donkerkleurig voertuig. De bestuurder van de auto reed vervolgens door in de richting van de Melis Stokelaan. Volgens getuigen reed het voertuig met hoge snelheid en gedoofde lichten. De GGD vervoerde het slachtoffer met onbekend letsel naar het ziekenhuis. Was u getuige van deze aanrijding of heeft u andere informatie die de politie helpt bij het opsporen van de auto en/of de bestuurder? Neem contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000

Politie houdt inbrekers aan
Den Haag Agenten hielden woensdagavond 24 maart rond 23.30 uur twee Hagenaars van 16 en 17 jaar aan die vlak daarvoor bij een supermarkt aan het Heeswijkplein hadden ingebroken. De twee braken in en gingen er met een nog onbekende buit op een scooter vandoor. Toen de verdachten doorhadden dat de politie hen op de hielen zat, probeerden zij met hoge snelheid te vluchten. Tijdens deze vlucht kwamen zij in botsing met een politievoertuig. Na de aanrijding vluchtten de verdachten te voet verder. De 16-jarige verdachte kon op de Assumburgweg niet meer aan de politie ontkomen en de tweede verdachte werd in de Reviusstraat door de hondenbrigade aangehouden. De twee zitten nog vast voor verhoor.

Mishandeling met wapen
Den Haag Drie mannen mishandelden woensdagavond 24 maart rond 22.00 uur bij een tramhalte op de Loosduinsekade met een ijzeren voorwerp een 23-jarige Hagenaar. Het slachtoffer achtervolgde zijn aanvallers en kon de politie vertellen welke woning aan de Loosduinsekade ze waren binnengegaan. De politie belde bij de woning aan. Een 19-jarige man uit Dordrecht liet de agenten binnen en bekende de mishandeling. Hij wees twee 18-jarige Hagenaars aan als medeverdachten. De politie vervoerde de drie naar het politiebureau en onderzoekt de zaak.

Jongens mishandeld op parkeerterrein
Den Haag/Loosduinen - Twee Hagenaars (17 en 18 jaar) kwamen woensdagavond 24 maart bij politiebureau Loosduinen aangifte doen van mishandeling. Rond 19.25 uur waren zij op een grote parkeerplaats op de Ouverturestraat. Om nog onbekende redenen werden zij aangevallen door twee jongens, één blanke jongen van ongeveer 1.80m lang en een licht getinte jongen van ongeveer 1.65m. De blanke jongen had een slank postuur, kort haar met een matje in zijn nek en droeg een donkerkleurige spijkerbroek, een plastic jas met een bontkraag en een zwart petje van het merk Nike. Zijn vriend had eveneens een slank postuur en droeg een zwart joggingpak van het merk Adidas. De recherche is op zoek naar getuigen. Bent u getuige geweest van deze mishandeling of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Ruzie loopt uit op steekpartij
Den Haag Tijdens een ruzie stak een 15-jarige Hagenaar woensdag 24 maart rond 17.00 uur een 15-jarige plaatsgenoot neer in de Oosterhesselenstraat. De politie reageerde op de melding dat een groep jongens ruzie met elkaar had. Ter plaatse troffen zij het slachtoffer aan. De verdachte was niet meer aanwezig. De GGD vervoerde de jongen met steekwonden naar het ziekenhuis. Hier is hij gelijk geopereerd. De politie onderzoekt de zaak.

Aantreffen hennepkwekerij
Den Haag De politie trof woensdagochtend 24 maart rond 12.00 uur een hennepkwekerij aan in een woning aan de Weimarstraat. De kwekerij was al gedeeltelijk geoogst en bestond nog uit ongeveer 600 planten. Ecoloss ontruimde de kwekerij. Eneco onderzoekt of er sprake is van diefstal van stroom en de politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Even niet opgelet Kop-staartbotsing
Den Haag Bij een kop-staartbotsing op de Burgemeester Patijnlaan raakte woensdag 24 maart om 14.00 uur een 29-jarige vrouw uit Rotterdam lichtgewond. Toen zij moest afremmen omdat het verkeer voor haar tot stilstand kwam, werd zij van achteren aangereden door een 23-jarige automobilist uit Delft. De man verklaarde dat hij bezig was geweest met het instellen van zijn autoradio en daardoor te laat in de gaten kreeg dat het verkeer voor hem tot stilstand was gekomen. De Rotterdamse werd met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd. Later op de dag mocht zij weer naar huis.

De jongens tegen de meisjes
Voorburg - Bij een opstootje op de Monseigneur van Steelaan nam de politie op woensdag 24 maart een boksbeugel in beslag. Tijdens hun surveillance zagen agenten ter hoogte van het station een groep jongeren staan. Een stel meiden stond letterlijk en figuurlijk tegenover een groep jongens: de jongeren hadden ruzie gekregen in de Randstadrail, waarbij één van de meiden een jongen geschopt zou hebben. Eén van de jongens zou bovendien een wapen bij zich hebben. Bij fouillering bleek dat een 16-jarige jongen uit Den Haag een boksbeugel bij zich had. Omdat dit een verboden wapen betreft, werd hij aangehouden. Agenten hebben de jongeren (in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar) gescheiden en weggestuurd.

Man aangehouden
Wassenaar Politieagenten hielden woensdag 24 maart een 64-jarige man aan, die voor reuring zorgde bij de bibliotheek. De man was middels een schriftelijke ontzegging gevraagd om de bibliotheek te verlaten. De Wassenaarder weigerde echter steeds om weg te gaan. Hierop werd de politie ingeschakeld. Ook na een herhaaldelijke vordering van agenten, bleef de man in en bij de bibliotheek rondhangen. Hierbij probeerde hij de agenten meerdere malen te slaan. Hij raakte één van de agenten vol in het gezicht. Daarop hebben de agenten de man aangehouden. Na verhoor mocht de man weer naar huis; hij moet zich later voor de rechter verantwoorden.

Getuigen brutale poging tasroof gezocht
Wassenaar De politie is op zoek naar twee mannen en één vrouw die op 9 maart tussen 10.00 en 10.30 op de Schelpsloot een 88-jarige vrouw van haar tas probeerden te beroven. Het slachtoffer had zojuist bij een bank op de Langstraat geld opgenomen. Bij het loket stond de vrouwelijke verdachte vermoedelijk al achter haar. De vrouw en haar twee mannelijke medeverdachten volgden de bejaarde vrouw toen zij een nabijgelegen boekhandel in liep. Daarna volgden zij haar naar de auto, waar een 72-jarige man op haar wachtte. Terwijl één van de mannelijke verdachten de bejaarde man afleidde, werd het slachtoffer tegen de auto aangedrukt en probeerde de vrouwelijke verdachte haar tas te stelen. Doordat er tussen de 72-jarige man en de verdachten een handgemeen ontstond, kon het slachtoffer op tijd in de auto stappen en werd haar tas niet gestolen.
De recherche van Bureau Wassenaar zoekt getuigen van deze zeer brutale poging tot beroving. De verdachten hadden een Oost Europees uiterlijk en variëren in leeftijd. Ze hadden een normaal postuur en donker haar. De mannen droegen mogelijk Alpinopetjes. Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de verdachten? Neem dan contact op met de recherche van bureau Wassenaar via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Autobestuurder en bromfietser onder invloed
Rijswijk De politie controleerde in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 maart rond 02.00 uur een dronken automobilist op de Haagweg en rond 04.00 uur een dronken bromfietser op de Prinses Beatrixlaan. De 57-jarige automobilist uit Spijkenisse werd door de politie gezien toen hij met wisselende snelheden over de gehele breedte van de Haagweg reed. Bij een blaastest bleek de man teveel te hebben gedronken. De man werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Daar blies hij 980 ugl. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en er werd een proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Ook een 28-jarige bromfietser uit Den Haag moest blazen toen agenten hem zagen rijden op de Prinses Beatrixlaan. Na een positieve blaastest werd de man meegenomen naar het bureau. Daar blies hij 540 ugl en bleek dat hij al zes keer eerder voor rijden onder invloed van alcohol was aangehouden. De man moest zijn rijbewijs direct inleveren. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Gestolen bromfiets in het water
Kwintsheul Aan het einde van de Lange Wateringkade zag een visser dinsdag 23 maart op zijn stek een bromfiets in het water liggen. De man haalde de bromfiets eruit en belde de politie. De bromfiets bleek gestolen te zijn. Heeft u gezien dat iemand de bromfiets aan het eind van de Lange Wateringkade in het water heeft gegooid? Neem dan contact op met de recherche van Bureau Westland, via 0900-8844.

Jonge inbrekers aangehouden
Wateringen Dankzij het moedige optreden van een bewoner van de Kwaklaan hielden agenten woensdag 24 maart twee 15-jarige jongens aan voor een poging tot inbraak. De jongens belden eerst bij de woning aan en toen de bewoner niet reageerde, rommelden zij aan de deur. Daarna gooiden de Hagenaars een steen door de ruit. De bewoner, die wel thuis was, greep in en ging de jongens die het uiteraard op een lopen zetten achterna. Tijdens de achtervolging maakte hij ook fotos van de jongens. Dankzij het goede signalement, konden de agenten de jongens korte tijd later op de Laan van Wateringseveld aangehouden. Zij zijn ingesloten en zitten vast voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

Inbraak in supermarkt, politie zoekt getuigen
Delft - Twee tot nu toe onbekende verdachten hebben donderdagochtend 25 maart omstreeks 03.35 uur ingebroken in een supermarkt aan de Van Foreestweg. De twee mannen zagen kans de deur van de supermarkt te openen en met een groot aantal pakjes sigaretten te verdwijnen. De twee getinte mannen waren vermoedelijk tussen de 18 en 25 jaar. Zij zijn op een scooter weggereden. Eén van de twee droeg een grijze joggingbroek en een opvallende witte jas met aan de voorzijde zwarte driehoekige motieven. De andere man was in het donker gekleed en had een gewatteerde jas aan met een capuchon, die hij strak om zijn hoofd droeg.
Bent u getuige geweest van deze inbraak of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Delft via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Hennepkwekerij veroorzaakt brand
Delft Een hennepkwekerij in een woning aan de Bankastraat veroorzaakte woensdag 24 maart omstreeks 20.45 uur brand op de eerste etage. Omwonenden zagen aan de achterzijde van het pand rook uit een raam komen. De gewaarschuwde brandweer kon de brand snel blussen. Op de eerste etage trof de brandweer de kwekerij, die de brand hoogstwaarschijnlijk heeft veroorzaakt, aan. De gewaarschuwde bewoners zijn aangehouden en moesten mee naar het bureau. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.