Politie Gelderland-Midden

Burgernetbijeenkomst Barneveld succes

Publicatiedatum: 25-3-2010 11:04:18

BARNEVELD - Veel belangstellenden bezochten de informatieavond die bureau Burgernet en de gemeente Barneveld woensdagavond 24 maart in de Veluwehal samen organiseerden. Burgemeester Houben van Barneveld sprak de bezoekers toe en bedankte hen voor hun deelname. Om de waardering voor het enthousiasme voor al deze burgernetters uit te spreken, werden deze avond twee burgernetters in het zonnetje gezet.

Tijdens de avond werd een film getoond die liet zien hoe Burgernet in de praktijk werkt. Ook waren er diverse presentaties, die de deelnemers informeerden over de stand van zaken in Barneveld. Bezoekers van de bijeenkomst kregen ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen aan een panel, bestaande uit afgevaardigden van de gemeente en de politie. Rondom deze presentaties was een informatiemarkt opgezet, waar diverse partners, waaronder wijkplatforms, buurtbemiddeling en de woningstichting zich presenteerden.

Twee burgernetters werden in het bijzonder bedankt. Burgemeester Houben zette de 3.200e deelnemer in de gemeente Barneveld in het zonnetje. Op basis van ervaringen met Burgernet in Ede, werd in Barneveld gestreefd naar 3.200 deelnemers (7,5 % van het aantal inwoners ouder dan 16 jaar). Dit streefgetal is nu, bijna drie maanden na introductie, al bereikt. Tijdens diverse wervingsactiviteiten voorafgaande aan de introductie van Barneveld konden bezoekers raden hoeveel burgernetters er zouden zijn op 1 januari 2010 in de politieregio Gelderland-Midden. De winnaar van deze prijsvraag ontving een cadeaubon uit handen van Izak Mauritz, projectleider Burgernet in de politieregio Gelderland-Midden.

Op dit moment telt Burgernet in Barneveld ruim 3.400 deelnemers.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edenaar aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 25-3-2010 10:55:54

EDE - In een huis in de wijk Maandereng in Ede heeft de politie in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 maart de 29-jarige bewoner aangehouden wegens huiselijk geweld tegen zijn 28-jarige vrouw. Het slachtoffer meldde zich woensdagavond laat in het politiebureau met het verhaal dat zij vaker door haar man zou worden geslagen. Agenten gingen na het opnemen van een aangifte naar de woning van het stel waar de Edenaar werd aangehouden. De man is voor verder onderzoek ingesloten.
(032691)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wolfhezenaar opgepakt na mishandelingen

Publicatiedatum: 25-3-2010 10:55:18

EDE - De politie in Ede heeft woensdagmiddag 24 maart op het Kuiperplein een 29-jarige man uit Wolfheze aangehouden op verdenking van mishandeling. Even voor vijf uur werd bij de politie een vechtpartij gemeld op het Kuiperplein. Toen agenten daar poolshoogte gingen nemen werden ze aangesproken door een 36-jarige Edese en een 24-jarige man, ook uit Ede. Beiden vertelden dat ze waren geslagen door de 29-jarige Wolfhezenaar. Aanleiding tot de mishandeling zou een geldkwestie zijn tussen de vrouw en de 29-jarige man. Nadat hij de vrouw geslagen zou hebben ging de 24-jarige verhaal halen, wat hij naar eigen zeggen met een klap moest bekopen. De Wolfhezenaar bleek onder invloed van alcohol. Volgens zijn verklaring had hij de vrouw en de man niet geslagen. De man is in afwachting van een beslissing van het Openbaar Ministerie later vrij gelaten.
(032591)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Getuigen houden Edenaar aan na vernielingen

Publicatiedatum: 25-3-2010 10:54:42

EDE - Op de Grootveld in de Edese wijk Veldhuizen hebben buurtbewoners in de late avonduren van woensdag 24 maart een 51-jarige Edenaar aangehouden wegens vernieling. De man wordt ervan verdacht van zeker vijf auto's de ruitenwissers te hebben vernield. De buurtbewoners hoorden rond kwart voor twaalf vreemde geluiden op straat, waarna gezien werd dat de Edenaar een ruitenwisser van een geparkeerde auto vernielde. Daarop grepen enkele buurtbewoners de man vast waarna de politie gewaarschuwd werd. De man bleek meerder ruitenwissers in handen te hebben en werd door agenten meegenomen naar het politiebureau. Van drie gedupeerde autobezitters is al een aangifte opgenomen.
(032694)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Busje over de kop, bestuurder naar ziekenhuis

Publicatiedatum: 25-3-2010 10:53:45

HEELSUM - Op de A-50 bij Heelsum is woensdagavond 24 maart even voor zes uur een bestelbusje over de kop geslagen. De bestuurder, een 36-jarige inwoner van Elspeet, is voor controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vermoedelijke oorzaak van het ongeval was een klapband, waardoor de Elspeter de macht over het stuur verloor. Volgens getuigen was het busje waarin hij reed enkele keren over de kop geslagen. Volgens de politie was er geen drank in het spel. (032689)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---