Gemeente Gorinchem


Publiekskeuze met werk van Wouter Stips in Artoteek

Tijdens de eerste aflevering van De Publiekskeuze in 2010 krijgt het publiek weer de gelegenheid om aan te geven welke kunstwerken aan de uitleencollectie van de Artoteek Gorinchem worden toegevoegd. Getoond worden vrolijke schilderijen en zeefdrukken van Wouter Stips waarop de kat centraal staat. De werken met de meeste publieksstemmen worden aangekocht.

De Hilversumse kunstenaar Wouter Stips is geen onbekende voor het publiek van Artoteek Gorinchem. Al jaren is zijn kleurrijke en expressionistische werk bijna altijd uitgeleend. Een goede reden om nu eens een expositie aan deze kunstenaar te wijden.

In zijn vaak illustratief ogende werk is goed te zien dat Stips een grafische opleiding heeft gehad. Hij volgde deze studie aan de Academie voor Beeldende kunsten in Rotterdam. In 1995 besloot hij het roer om te gooien en zich volledig te richten op het vrije tekenen en schilderen. `Ik schilder wat ik zelf graag zou willen dromen; landschappen en voorstellingen waarin mensen en dieren elkaar ontmoeten, met elkaar spelen, niet gehinderd door welke beperking dan ook. In mijn schilderijen moet alles kunnen, zoals dat gebeurt in de geest van een kind'.

De Publiekskeuze met werk van Wouter Stips is met uitzondering van de maandagen tot en met 30 maart alle dagen te zien en te boordelen bij Artoteek Gorinchem op de eerste etage van het Gorcums Museum.

Naast De Publiekskeuze stelt de Artoteek de nieuwe aanwinsten tentoon. Er is onder andere fotowerk van Richard Korteland, grafiek van Therry Thompson en Ton Schulten en olieverfschilderijen van Theo Onnes en Hendrik van Veenendaal. Deze werken kunnen direct geleend worden.