Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.10 uur

Utrecht, 25-03-2010

Fietsster aangereden, bromfietsster ervandoor

NIEUWEGEIN Een fietsster werd op woensdag 24 maart aangereden door een bromfietsster en raakte gewond. De bromfietsster ging er vervolgens vandoor.

Rond 11.45 uur fietste een 50-jarige vrouw uit Nieuwegein over de Richterslaan. Daar werd zij aangereden door een meisje op een bromfiets, waarbij de vrouw ten val kwam en hoofdletsel opliep. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een getuige zag dat de bromfietsster ervandoor ging en reed erachteraan. Zij ging er via het Wenckebachplantsoen, Prof. Dr. Claylaan en de Mendes da Costalaan in de richting van de Nedereindseweg vandoor.

De bromfietser is een meisje van 16-18 jaar, donker haar in staart en een normaal postuur. Zij had een fluorescerende gele helm en droeg een zwarte jas en reed op vermoedelijk een donkere bromfiets.

Aan getuigen van de aanrijding en aan mensen die menen de verdachte te (her)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.

Snelle snorfietser

HOUTEN Een snorfietser reed op woensdagochtend 24 maart met ruim meer dan twee keer de voor hem toegestane snelheid.

Agenten zagen rond 08.15 uur een snorfietser met hoge snelheid over de Utrechtseweg rijden. Zij klokten hem op een snelheid van 64 km/u, terwijl de maximumsnelheid voor een snorfiets 25 km/u is. Na de wettelijke correctie bleef er een snelheid van 61 km/u over, een overschrijding van 36 km/u. De snorfietser, een 17-jarige jongen uit Houten, werd aan de kant gezet. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Straatroof

IJSSELSTEIN Een vrouw werd aan het eind van woensdagmiddag 24 maart van haar tas beroofd.

Rond 17.45 uur liep een 40-jarige vrouw uit Lopik met haar kind over het Agterhof. Plotseling werd haar tas uit haar handen gegrist. Een jongeman rende met de tas weg, sprong bij een andere jongeman op een scooter, waarna zij ervandoor gingen. Zij verdwenen over de brug over de IJssel.

De verdachte die de tas weggriste is een lichtgetinte jongen en hij droeg een lichtgekleurde baseballpetje achterstevoren. De bestuurder is een blanke jongen van 16-22 jaar, blond kort stekelhaar en hij droeg een donkere jas. De scooter waarop zij ervandoor gingen was rood/roze van kleur met een parelmoerachtige gloed en was voorzien van een blauwe kentekenplaat.

Aan getuigen van de straatroof en aan mensen die menen de verdachte te (her)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844.