Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.10 uur

Utrecht, 25-03-2010

Woningoverval

MAARSSEN Op woensdag 24 maart vond een gewelddadige woningoverval plaats. Daarbij werd omder andere een rode Volkswagen Golf cabriolet voorzien van het kenteken TN-DG-23 gestolen.

Rond 11.00 uur werd aangebeld bij een woning aan de Gageldijk. De 70-jarige bewoner deed open, waarna enkele mannen de woning binnendrongen. De man werd mishandeld en hij en zijn 70-jarige echtgenote werden vastgebonden. De verdachten doorzochten de woning en gingen er met onder andere een geldbedrag en de auto van de bewoners vandoor. Dat betreft een rode Volkswagen Golf cabriolet, kenteken TN-DG-23. De bewoners slaagden erin zich te bevrijden en de politie te waarschuwen.

Meerdere politie-eenheden gingen met spoed ter plaatse. Omdat de bewoner gewond was geraakt, werd hij voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een getuige verklaarde de rode Volkswagen Golf cabriolet weg te hebben zien rijden, tegelijk met een cremekleurige bestelbus en een motor.

Agenten zochten in de wijde omgeving naar de verdachten, waarbij ook een helikopter werd ingezet, maar dat mocht niet leiden tot de aanhouding van de verdachten.

Aan mensen die rond 11.00 uur iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Gageldijk, die de cremekleurige bus en motor daar hebben gezien of die nadien de rode Volkswagen Golf cabriolet (kenteken TN-DG-23) hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Bromfietsers gewond

MAARSSEN Bij een aanrijding tussen twee bromfietsen raakten op woensdag 24 maart beide bestuurders gewond.

Rond 07.05 uur reed een 34-jarige man uit Utrecht met zijn bromfiets over het fietspad langs de Zuilensering. Hij reed onder het viaduct van de Sweserengseweg door, maar verleende vervolgens geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 51-jarige bromfietsster uit Maarssen, met een aanrijding tot gevolg. Beiden kwamen ten val en raakten gewond. Zij werden voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en mochten na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Bromfietser op snelheid onderuit geschopt

AMSTELHOEK Een bromfietser raakte op woensdagavond 24 maart gewond toen hij op snelheid onderuit werd geschopt.

Rond 20.20 uur reed een 17-jarige jongen uit Wilnis met zijn scooter over het fietspad van de Mijdrechtse Zuwe in de richting van Uithoorn. Daar kwamen hem twee jongens op een witte Puch Zip SP tegemoet. De scooters passeerden elkaar rakelings, waarbij de jas van één van de jongens de scooter van de Wilnisser raakte. De jongens op de Puch keerden vervolgens, reden achter de Wilnisser aan en haalden hem in. Terwijl zij met een snelheid van ongeveer 55 km/u naast hem reden, gaf één van hen hem een harde trap. De Wilnisser ging onderuit, schoof enkele tientallen meters over het asfalt en kwam tegen een paaltje tot stilstand. Daarbij raakte het slachtoffer kort buiten bewustzijn. De verdachten gingen er vervolgens vandoor in de richting van Mijdrecht. Het slachtoffer werd opgevangen in een nabijgelegen boerderij, waarna hij met mogelijk rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis is gebracht.

De verdachten reden op een witte scooter, merk Puch, type Zip SP. Beiden hebben een lichtgetinte huidskleur. Eén van hen had een smal postuur, droeg een lange witte jas en hij had een zwarte pothelm op van het merk Nau.

Aan mensen die de mishandeling hebben zien gebeuren of die menen de verdachte(n) te (her)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Getuige voorkomt brand

AMSTELHOEK Een getuige wist op woensdagmiddag 24 maart door snel ingrijpen een brand te voorkomen.

Rond 17.30 uur zag een getuige rook komen uit een in aanbouw zijnde woning aan de Mennonietenbuurt. Door een openstaand raam zag zij dat iets in het pand in brand stond en ging het pand in. Zij wist het beginnende vuur te blussen en voorkwam daarmee vermoedelijk dat het pand in de brand zou zijn gevlogen.

De getuige kwam vlak na de brand een man tegen. Die man had roet op zijn gezicht en had dus mogelijk met de brandstichting te maken. De man was een blanke man, zwerverstype, ± 28 jaar, ongeveer 1.80 meter, kort blond en onverzorgd haar en hij reed op een fiets met versnellingen. Meerdere agenten hebben een onderzoek in de omgeving gedaan, maar zij troffen de man niet meer aan. De aannemer moet nog inventariseren wat de scahde aan de woning is.

Aan getuigen van de brandstichting, aan mensen die iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Mennonietenbuurt en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.