Politie Groningen

Donderdag 25 maart 2010

Provincie Groningen, 25-03-2010

Automobilist rijdt door na aanrijding met kind

STADSKANAAL Bij een aanrijding op de Lange Raai in Stadskanaal is woensdagmiddag een 9-jarige jongetje uit Stadskanaal gewond geraakt. Het jongetje rende tussen de geparkeerde autos de rijbaan op. Hierbij werd het kind aangereden door een bestuurder van een personenauto. Deze reed na het ongeval zonder te stoppen door en liet het slachtoffertje achter. De politie is op zoek naar deze bestuurder. Volgens getuigen reed hij in een zilverkleurige Suzuki Alto. De auto is vermoedelijk door de aanrijding aan de rechtervoorzijde beschadigd. De bestuurder was een oudere man met licht grijs haar en een opvallend kalend voorhoofd. Het slachtoffertje is ter observatie naar een ziekenhuis overgebracht. Het letsel schijnt mee te vallen. Getuigen kunnen bellen naar het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

Vervelend duo aangehouden

ZUIDHORN De politie heeft woensdagmiddag een twee Zuidhorners van 19 en 24 jaar aangehouden voor belediging en ambtsbelemmering. Agenten reageerden op een melding van twee vervelende mannen op het perron van Zuidhorn. Al snel bleek dat er iets mis was met het treinkaartje van de 19-jarige man iets mis was. Op het perron moest hij met de conducteur mee om het uit te zoeken. De 24-jarige man begon zich er op een vervelende manier mee te bemoeien. Nadat agenten deze man meerdere malen had verzocht zich te verwijderen, weigerde hij om weg te gaan. Hierop werd 24-jarige man aangehouden. De 19-jarige vond het vervolgens nodig om de dienders met scheldwoorden te beledigen. Beiden moesten mee naar het politiebureau. Na verhoor mochten zij weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Damster aangehouden voor belediging

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag op het Gedempte Kattendiep in Groningen een 18-jarige man uit Appingedam aangehouden. Een agent zag dat de man een t-shirt droeg met daarop een voor de politie beledigende tekst. Na verhoor kon hij het politiebureau verlaten. Het t-shirt werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Dronken fietser aangehouden

GRONINGEN De politie heeft donderdagochtend een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Politieagenten zagen dat de Stadjer op zijn fiets slingerend over de Aweg reed. Tijdens de controle bleek dat de verdachte heel diep in het glaasje had gekeken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 1,9. De politie maakt proces-verbaal op. De verdachte mocht na verhoor naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongen gewond bij fietsongeval

VEENDAM Een 11-jarige jongen uit Veendam is woensdagavond op de Voormolenstraat in Veendam gewond geraakt bij een ongeval. De jongen zat bij een vriendje achterop een fiets. Toen het vriendje de bocht iets te krap nam, botste de 11-jarige met zijn benen tegen een paaltje. Hierdoor viel de jongen van de fiets en hij kwam vervolgens met zijn hoofd op de grond. Het jonge slachtoffer werd op de plek van het ongeval onderzocht en behandeld. Na behandeling werd het slachtoffer aan zijn vader overgedragen en naar huis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Controle fietsverlichting leidt tot 8 bekeuringen

DELFZIJL Bij een fietscontrole op de Jachtlaan in Delfzijl en een locatie in Appingedam heeft de politie woensdagavond acht bekeuringen uitgedeeld. De meeste fietsers hadden hun verlichting goed in orde. In acht gevallen was dat niet het geval. Zij kregen een bekeuring uitgereikt. De controle vond plaats tussen 19.00 tot 21.00 uur.

Aanrijding met letsel

VISVLIET/BURUM Bij een verkeersongeval op de Friesestraatweg bij Visvliet en Burum is woensdagavond een 37-jarige man uit Leeuwarden gewond geraakt. De Fries moest uitwijken voor een overstekende haas. Door de stuurcorrectie verloor hij de controle over het stuur. De man reed vervolgens tegen een boom. Door de klap raakte de Leeuwarder gewond aan zijn gezicht. Hij werd voor nader onderzoek en medische behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie constateerde dat de automobilist geen gordel heeft gedragen. Ook troffen de agenten gebruikersartikelen aan voor het maken van een joint. In de auto trof de politie een leeg holster aan. Ook trof de politie een kleine hoeveelheid softdrugs aan. Het holster en de softdrugs werden in beslag genomen. De verdachte wordt hierover gehoord. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Op de bon voor nachtrumoer

VEENDAM De politie heeft woensdagnacht op de Blankensteinkade een 31-jarige man uit Veendam aangehouden voor het veroorzaken van nachtrumoer. Politieagenten troffen de verdachte met een andere man aan. Eén van de mannen vond het nodig om bij het zien van de politie diverse verwensingen te schreeuwen. Hierop werd het duo aangesproken op hun gedrag. Toen de dienders wegreden, begon de Veendammer direct te schreeuwen. Hierop wilde de agent de 31-jarige een bekeuring geven voor het veroorzaken van nachtrumoer. De man werd aangehouden toen hij zich niet kon legitimeren. Op het politiebureau werd zijn identiteit vastgesteld. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De Veendammer kreeg voor beide feiten een bekeuring.

Snorfietser onder invloed

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht op de Paterswoldseweg een 41-jarige man uit de gemeente Grootegast aangehouden voor rijden onder invloed. De Grootegaster reed de agenten op zijn snorfiets met hoge snelheid voorbij. Tijdens de controle roken de dienders alcohol bij de bestuurder. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdacht 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Hij werd na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - De politie controleerde woensdag op diverse plaatsen op snelheid en andere verkeersregels.


- Groningen, Rijksweg:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 1326, aantal overtredingen: 139, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Westerbroek, Woortmansdijk:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 75, aantal overtredingen: 11, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Hoogezand, Hoofdstraat: bromfiets- en aanhangwagencontrole, aantal overtredingen: 22. (O.a: 3x invordering kentekenbewijs ivm forse overschrijding constructiesnelheid, 3x geen helm/kinband), 3x versleten banden, 2x gladde/versleten banden aanhangwagen en 1x overbelading aanhangwagen)


- Lauwersoog, Provincialeweg N361:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 680, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, Provincialeweg N360:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 2198, aantal overtredingen: 232, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Oude Schip, Oostpolder Rijksweg N33: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 180, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 130 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.