Ministerie van Financiën

Aanhoudingen, inbeslagnames en boetes bij controle grensstreek

Nieuwsbericht | 25-03-2010

De Douane, de Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst hebben dinsdag 23 maart in de omgeving Arnhem diverse grenscontroles langs de Duitse grens uitgevoerd. Dit heeft ondermeer geleid tot 6 aanhoudingen, de inbeslagname van 2 auto's, een aantal boetes en het innen van achterstallige belastingen.
De Douane nam ongeveer 48.000 euro aan contant geld inbeslag en heeft dit vervolgens overgedragen aan de Marechaussee. Een 30-jarige Bulgaar en een 32-jarige Hongaar zijn hierbij aangehouden op verdenking van witwassen, nadat zij geen goede verklaring konden geven over het grote geldbedrag. De auto's van de beide mannen zijn in beslag genomen.

De Marechaussee hield op de snelweg A12 drie Turkse mannen van 36, 41 en 47 jaar aan nadat bleek dat een van hen met een vals paspoort reisde. De twee andere mannen worden ervan verdacht hem Nederland binnengesmokkeld te hebben.
Korte tijd daarna werd een 37-jarige Turkse man aangehouden, die met een vals paspoort met de internationale trein meereisde. Door de Duitse Bundespolizei is een 26-jarige Surinaamse man aan de Marechaussee overgedragen, die illegaal in Nederland en Duitsland verbleef.

Daarnaast heeft de Belastingdienst ruim 4.600 euro aan achterstallige belastingen direct geïnd. Tot slot trof de Marechaussee bij een 48-jarige man uit Duitsland ploertendoder aan. Hem is een schikking aangeboden. Ook werd er voor enkele honderden euro's aan verkeersboetes uitgeschreven.