Gemeente Gorinchem


Coalitie wordt gevormd in Gorinchem

GORINCHEM, 12 maart 2010 - De coalitie in de gemeente Gorinchem is nog niet definitief bekend, maar de onderhandelingen zijn al zover gevorderd dat de vier partijen er graag een bericht over naar buiten wil doen. De volgende partijen hebben aangegeven dat ze de komende vier jaar graag met elkaar willen samenwerken : PvdA, VVD, D66 en GroenLinks.

Deze vier starten nu de formatiebesprekingen gericht op het vormen van een coalitie.

Coalitiebesprekingen

Op woensdag 9 maart jl. hebben de inwoners van de gemeente Gorinchem de leden gekozen voor de raad van de gemeente Gorinchem. De 23 raadsleden zijn gisteravond, 11 maart, geïnstalleerd.

Na de verkiezingen heeft de grootste fractie in de raad, de PvdA, het initiatief genomen om te komen tot een brede coalitie. Na een zorgvuldig proces hebben vier partijen besloten om de vorming van een coalitie verder voor te bereiden. Het zijn de PvdA, VVD, D66 en GroenLinks. Zij werken nu aan het coalitieakkoord.

Het coalitieakkoord vormt de inhoudelijke basis en motivatie om een college te vormen. Pierre Schefferlie, namens de PvdA : "Vanuit deze combinatie is de grootste som van voorkeuren naar voren gekomen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we er de komende weken uitkomen."

Wethouderskandidaten

Ook zijn de namen van de wethouderskandidaten bekend :


- mevrouw Van der Torren namens de VVD (nieuw),


- de heer J. Oostrum namens de PvdA (lid van het huidig college van B&W),


- de heer A. Faro namens de D66 (nieuw) en


- de heer A. Rijsdijk namens GroenLinks (nieuw).

De portefeuilleverdeling is nog niet bekend.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer P. Schefferlie op telefoonnummer: 06 51976428