Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.00 uur

Utrecht, 25-03-2010

Agressieve jongen aangehouden

UTRECHT Op dinsdag 23 maart is een 15-jarige verdachte van mishandeling aangehouden door medewerkers van Toezicht & Handhaving.

Omstreeks 14.30 uur kreeg de politie de melding dat op de Oudegracht (zuidzijde) een jongen verzet pleegde bij een aanhouding. Het was op dat moment nog niet helemaal duidelijk wat er gebeurd was, maar eenmaal ter plaatse hoorden agenten het verhaal aan. De jongen had om onbekende reden verschillende vrouwen geslagen. Toevallig passerende medewerkers van Toezicht & Handhaving werd om hulp gevraagd. Deze mannen hielden de jongen onder controle tot de politie arriveerde. De jongen bleef agressief, hij gaf één van de medewerkers een kopstoot en een ander o.a. een vuistslag. Ook bij de agenten bleef de jongen zich verzetten. Hij is in de boeien geslagen en naar het politiebureau overgebracht. De jongen is in verzekering gesteld. Meerdere betrokkenen hebben aangifte gedaan van mishandeling door de jongen. De zaak is in onderzoek.

Motorrijder gewond

UTRECHT Een 47-jarige motorrijder uit Putten is woensdag 24 maart rond 14.00 uur gewond geraakt toen hij viel met zijn motor.

De man was op het grasveld langs de Reactorweg aan het crossen. Toen hij over een heuveltje reed, kwam de Puttenaar in een greppel terecht waardoor de motor bleef steken. Door de abrupte stop vloog hij van de motor en kwam een aantal meter verderop op de grond terecht. Een ambulance heeft de man overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk heeft het slachtoffer bij de valpartij inwendig letsel opgelopen.

Niet luisteren

UTRECHT De politie heeft op woensdag 24 maart een 17-jarige jongen aangehouden omdat hij zich bleef bemoeien bij een aanhouding en niet wilde luisteren.

Agenten hielden rond 22.45 uur op de hoek van de Marshalllaan een 18-jarige man Utrecht aan omdat hij reed zonder rijbewijs. De 17-jarige jongen vond het nodig om zich met de aanhouding te bemoeien. Ook maakte hij vervelende opmerkingen. Toen hij zich na een aantal waarschuwingen nog steeds vervelend gedroeg, werd hij aangehouden. Op het politiebureau mocht hij na een gesprek met zijn ouders en met een bekeuring op zak naar huis.

Vrouw gewond na val met fiets

UTRECHT Twee fietsers kwamen op woensdag 24 maart met elkaar in botsing, waardoor één van de twee fietsers, een 70-jarige vrouw uit Utrecht, gewond raakte.

De 70-jarige vrouw reed met haar fiets over het Jansdam en wilde rechtsafslaan de Korte

Jansstraat in om in de richting van het Janskerkhof te fietsen.

Een andere fietsster, een 36-jarige vrouw uit Utrecht, reed op de Korte Jansstraat in de richting van het Janskerkhof. Beide fietssters kruisten elkaar, waarbij zij met elkaar in botsing kwamen. De 70-jarige vrouw kwam daardoor ten val. Meteen werd zij te hulp geschoten door adequaat reagerende voorbijgangers, die de vrouw eerste hulp verleenden en haar gerust probeerden te stellen. De vrouw is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk heeft zij geen voorrang verleend aan de andere fietsster.

Auto uitgebrand, mogelijk brandstichting

UTRECHT De auto van een man uit Utrecht (leeftijd onbekend) is op woensdag 24 maart uitgebrand. Waarschijnlijk is de auto in brand gestoken.

Rond 22.30 uur kreeg de politie de melding dat er een auto op de kruising Enthofstraat/Noordse Parklaan in brand stond. Een getuige had gezien dat een zestal mannen de auto naar de kant hadden geduwd. Even later stond de auto in lichterlaaie.

De politie is op zoek naar getuigen van deze vermoedelijke brandstichting. Heeft u iets gezien, neemt u dan contact op met de politie van het district Utrecht stad op telefoonnummer: 0900 8844.