Senternovem

25-03-2010 |

Platform `Koplopers Duurzaamheid in Retail' van start

Platform `Koplopers Duurzaamheid in Retail' is op 22 maart jl. officieel van start gegaan met een eerste workshop voor ontwikkelaars/eigenaren, vastgoedmanagementorganisaties en retailorganisaties. De retail- en vastgoedsector hebben hun krachten gebundeld om gezamenlijk aanzienlijke energiebesparing in de Nederlandse winkelvastgoedmarkt te realiseren. Het Platform heeft ten doel om te komen tot concrete resultaten en aanbevelingen, die leiden tot het doorbreken van de `Circle of Blame' ten aanzien van het verduurzamen van de Nederlandse winkelvastgoedmarkt.

De initiatiefnemers van dit Platform zijn: Agentschap NL (voorheen SenterNovem), Dutch Green Building Council, IVBN, NEPROM, NeVaP en NRW.

De Nederlandse winkelvastgoedmarkt is verantwoordelijk voor 18% van het energiegebruik in de totale utiliteitsbouw. Een aanzienlijk aandeel waar volgens het Platform nog veel winst te behalen is voor alle betrokkenen. Het Platform heeft rond het thema energie drie werkgroepen geformeerd: `meten is weten', `contracten & afspraken' en `(stimulerings)regelingen'. Directeuren en senior managers, werkzaam bij ontwikkelaars/eigenaren, vastgoedmanagementorganisaties en retailorganisaties, gaan in deze werkgroepen op structurele wijze kennis en ervaring uitwisselen.

Platform `Koplopers Duurzaamheid in Retail' zal op woensdagmiddag 9 juni a.s. tijdens de Provada 2010 een rapport presenteren, waarin de tussentijdse resultaten en aanbevelingen staan beschreven.

Organisaties die zich ook graag willen aansluiten bij het Platform `Koplopers Duurzaamheid in Retail` kunnen zich aanmelden via NeVaP en NRW.
Wijzigingsdatum |

25-03-2010