Gemeente Hulst


Persbericht - 25.03.2010

Uitreiking koninklijke onderscheiding in Hulst

Gezien haar verdiensten voor de
gemeenschap, krijgt mevrouw M.M.L. Hermans Bryssinck op donderdag 25 maart 2010 om 13.00 uur uit handen van burgemeester Jan-Frans Mulder een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Zij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Burgemeester Mulder reikt deze Koninklijke Onderscheiding uit namens Hare Majesteit de Koningin in de kapel van De Blaauwe Hoeve te Hulst.

Sinds het begin van de jaren 80 is Margriet Hermans Bryssinck vrijwilligster bij De Zonnebloem, afdeling Hulst. Kort daarna trad ze toe tot het bestuur en later werd zij voorzitter van de afdeling Hulst.
Daarnaast was ze vele jaren secretaris en voorzitter van de regio Hulst. Door haar inzet werd de afdeling Hulst een bloeiende vereniging. Klaarstaan voor de zieke en eenzame medemens stond bij haar hoog in t vaandel. Naast haar bestuurlijke taken bezocht ze zelf ook eenzame ouderen en was actief bij allerlei activiteiten. Wegens familieomstandigheden is zij in 2007 gestopt met haar werk voor De Zonnebloem.

Sinds begin 1998 is Margriet Hermans Bryssinck officieel vrijwilligster bij Stichting Curamus.
Maar ook in de jaren daarvoor droeg zij haar steentje al bij aan diverse werkzaamheden rond de kapel van De Blaauwe Hoeve. Haar uiteenlopende taken zijn door de jaren heen alleen maar toegenomen. Zo is zij lid van de werkgroepen gebedsdiensten en avondwake. Zij is koster bij alle vieringen en diensten in de kapel, zowel in de week als in het weekend. Bij uitvaarten vervult ze de taak van acoliet en tijdens de zondagviering is ze regelmatig lector. Mevrouw Hermans - Bryssinck is, namens de vrijwilligers, ook lid van de cliëntenraad extramurale zorg. Zij heeft hier als specifieke taak om nieuwe cliënten extramuraal een welkomstbezoek te brengen. Binnen de dienst geestelijke zorg is zij waardevol en een grote steun bij adviezen over de invulling van de geestelijke zorg binnen Curamus. Ook bij de parochie van de H. Willibrordus is Margriet Hermans sinds 1998 officieel vrijwilligster en ook hier leverde zij voor die tijd al haar bijdrage. Zij is een gewaardeerd lid van de werkgroepen gebedsdiensten en avondwake. Zij is koster in de basiliek, bij uitvaarten acoliet en tijdens de zondagviering regelmatig lector. Sinds kort gaat ze als leek voor in uitvaartdiensten en coördineert zij de misintenties. Mevrouw Hermans - Bryssinck is altijd bereid om een helpende hand toe te steken, is punctueel en investeert veel tijd in het vrijwilligerswerk.

Mevrouw M.M.L. Hermans Bryssinck (5 maart 1937) is gehuwd en woont in de Tabakstraat 12 te Hulst.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Jolanda Hartman
Tel : 0114-389138
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl