Turbulente tijden hebben de invloed van HR doen toenemen

25/03/2010 12:41

NVP (Nederlandse Vereniging Personeelsmanagement)

Eind 2009 heeft de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP), in samenwerking met iNostix, het onderzoek 'De Stem Van Ulrich' uitgevoerd. Dit onderzoek ging dieper in op de rolpositionering van de HR functie binnen organisaties in Nederland. De onderzoeksresultaten van dit HR Performance onderzoek zijn nu bekend.

De onderzoeksresultaten zijn uitgesplitst in twee documenten. De volledige onderzoeksresultaten zijn terug te vinden in het onderzoeksrapport. Daarnaast is er een executive summary beschikbaar waar de resultaten van het onderzoek in een breder kader worden geplaatst.

Het onderzoek 'De Stem Van Ulrich' richtte zich op de impact van HRM in de organisatie, waarbij de door Ulrich benoemde HR rollen als uitgangspunt zijn genomen. De impact van HRM - de effecten en resultaten van HRM op de daadwerkelijke bedrijfsvoering - is relevant bij de (voortdurende) discussie over de rol en positionering van de HR functie.

De doelstelling van dit onderzoek was om HR professionals in staat te stellen te sturen op concrete HR-resultaten die hun organisatie verder brengen.

Het onderzoek liep van 16 november tot 20 december 2009. In totaal hebben 694 HR professionals deelgenomen aan het onderzoek. Dit leverde valide en betrouwbare onderzoeksgegevens op.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl